ParadiseFM | Herstart productie Isla pas na schoonmaak

Boo Cru zouden niet meer functioneren | Jeu Olimpio

De productie van de isla kan pas herstart worden als het afvalt verwijderd is uit de buizen. Dat legt woordvoerder van de refineria di korsou Earl Balborda uit.

Door de stroomuitval vrijdag werd het asfalt niet genoeg gekoeld en is het gaan klonteren. ‘We weten nog niet hoe lang dit gaan duren. Er zijn bijvoorbeeld ook computers gecrashed en andere apparatuur beschadigd.”

De kosten voor het schoonmaken van de buizen kunnen volgens Balborda niet meer worden verhaald bij CRU die verantwoordelijk was voor het staken van de stroomlevering. Er is namelijk een maximaal bedrag vastgesteld dat de raffinaderij kan verhalen op CRU en dat bedrag is jaren geleden al overschreden.

De CRU kampte vrijdag met een kapotte transformator waardoor de stroom uitviel en zij de levering van stroom en water aan de raffinaderij moesten staking. De raffinaderij is wat dat betreft totaal afhankelijk van de CRU.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Herstart productie Isla pas na schoonmaak

 1. Onzin stories altijd maar weer, vh van Gijsbertha nu weer van een onbenul als Balborda.

 2. Earl Balborda waar deze man nog goed voor is,na debacle met PNP zei E.Balborda te gaan immigreren een tijdje weg van Curacao.Wist niet wat hem toen gebeurde ja hoor hij werd weer binnen gehaald door Pdvsa om het volk deze larie koek en apekul te verkopen.
  Wij hebben geen titel voor onze namen maar wel een paar hersens en laten ons vooral niet kooien.

 3. Klinklare onzin!!

 4. Trots op Curaçao

  “Door de stroomuitval vrijdag werd het asfalt niet genoeg gekoeld en is het gaan klonteren.”

  Volgens mij klontert asfalt als het afkoelt. Hoezo dan niet genoeg gekoeld? En hoezo heb je een buis vol met asfalt? Heeft die buis dan een airco?

  Een voorlichter die de boel in Jip en Janneke taal probeert uit te leggen wat hij zelf niet snapt. En daar moeten investeerders dan in geloven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *