ParadiseFM | Het tekort op de begroting van 2018 van Curaçao bijna 53 miljoen gulden

Dat is 12 miljoen gulden meer dan werd gedacht op 20 december van vorig jaar | Extra

In een brief van het College Financieel Toezicht aan minister Kenneth Gijsbertha van Financiën staat te lezen dat het tekort op de begroting van 2018 van Curaçao uiteindelijk bijna 53 miljoen gulden is.

Dat is 12 miljoen gulden meer dan werd gedacht op 20 december van vorig jaar.

Het Cft stelt dat dit komt door tegenvallende belastingopbrengsten. In totaal kent Curaçao hiermee voor 2017 en 2018 samen een tekort van bijna 170 miljoen gulden. De brief is op 5 maart verzonden aan Gijsbertha.

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Het tekort op de begroting van 2018 van Curaçao bijna 53 miljoen gulden

 1. Joep Meloen

  @ Henk,

  Veel van die bedrijven hebben amper inkomsten. Ze kunnen kiezen: of failliet laten verklaren en iedereen op straat zetten zonder salaris of geen premies afdragen. Dan kiest men maar voor de laatste optie, ik kan het wel begrijpen.

 2. Er kan veel teruggehaald worden bij al die bedrijven die geen sociale afdrachten hebben gepleegd….

 3. @jan. Inderdaad diep triest dat men voor dit soort dingen iemand uit een ander deel van t koninkrijk moet inhuren. Zelf kan men het blijkbaar niet. Gelukkig dat dit soort mensen nog te vinden zijn dus.

 4. Belastingdienst heeft een Europese Nederlander, Wilhelm Dijman, in dienst om belastingen te verhogen.

  Verdient een vermogen als consultent, woont in een huis van een paar miljoen en rijdt een peeperdure auto maar er komt geen cent binnen.

 5. Hoezo tegenvallende belastinginkomsten? De ramingen waren niet juist door incompetentie van het ministerie van financien en dan met name de belastingdienst. Bij die dienst valt veel te verbeteren. Laat ze eens lering trekken uit de ingediende bezwaren die veelal terecht blijken te zijn. Hele woonwijken krijgen geen aanslag voor erfpacht of OGB. Ook de efficientie bij die dienst kan verbeteren door om te beginnen de belachelijk lange lunchpauze van 2.5 uur in te korten en een groot deel van het rondlummelende beveiligingspersoneel (een verkapt werkgelegenheidsproject) weg te sturen.

 6. Tja, van een kale kip valt niet te plukken, maar een fors progressieve grondbelasting en het handhaven daarvan zou met al die zwart geld kasteeltjes hier best wel eens kunnen helpen.

 7. Niet om het een of ander ik vind 53 miljoen aan de lage kant , ik denk dat het meer is .

 8. Joep Meloen

  Tja, haal daar even de 33 miljoen van Insel, de 18 miljoen van Wacko Werner vanaf en voila, je hebt al 51 miljoen te pakken.
  Dan hebben we het nog niet eens gehad over de miljoenen die Insel nooit heeft afgedragen, de vele snoepreisjes, de bedragen die aan consultants worden betaald, de familie en vrienden die aan een baan worden geholpen terwijl ze geen kennis van zaken hebben, de vele overheidscontracten die tegen absurde bedragen worden afgesloten, het vele geld dat zonder enige controle door ministeries wordt uitgegeven etc etc en wanneer je dat zou doen zou dat bedrag van 150 miljoen niet bestaan.

 9. Dat is 12 miljoen gulden meer dan werd gedacht op 20 december van vorig jaar.

  Er is ook flink wat afgereisd door de Ministers en Statenleden

 10. En wat is het tekort morgen op Fantasy Island? Als er een nieuwe batterij in de rekenmachine is geplaatst.
  Belastingopbrengsten van 90% minimumloners, wat wil je daarvan verwachten? Niet te spreken over het gigantisch aantal zwartwerkers in huis en tuin.
  Trouwens mensen met kapitaal zijn al gevlucht of gaan vluchten van het eiland met ongeveer het hoogste belastingtarief ter wereld, naast onvriendelijke behandeling door de belastingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *