ParadiseFM | Hotelprijzen Piscadera ongekend hoog tijdens Curacao Jazz Festival

September Het is normaliter een rustige periode voor de appartementen en hotel eigenaren en men maakt van deze gelegenheid gebruik om er beter van te worden | Foto Andreas Terlaak

De hotelkamperprijzen in de buurt van Piscadera zijn niet verdubbeld maar zelfs verdriedubbeld tijdens het aankomende Curacao Jazz Festival zo is nu al gebleken.

De organisatie van het festival kan daar weinig aan doen zo lieten zij weten. Door de vraag zijn de prijzen gestegen. De organisatie heeft geprobeerd hier een halt toe te roepen maar zonder succes.

Het is normaliter een rustige periode voor de appartementen en hotel eigenaren en men maakt van deze gelegenheid gebruik om er beter van te worden

Bron: ParadiseFM

15 Reacties op “ParadiseFM | Hotelprijzen Piscadera ongekend hoog tijdens Curacao Jazz Festival

 1. Voor Fred Schiedam: driedubbel betekent drie maal zoveel. -dubbel heeft in deze samenstelling de betekenis van -voud. Althans volgens de geleerden.

 2. Fred Schiedam

  Voor de redactie:
  “De hotelkamerprijzen in de buurt van Piscadera zijn niet verdubbeld maar zelfs verdriedubbeld……..”
  Verdriedubbeld = driemaal dubbel = 3 x 2 = 6 = verzesvoudigd; of werd bedoeld verdrievoudigd?

 3. Showroe di Emmastad

  Ik vind dit prachtig nieuws. Samen met de OB-verhoging, de wijdverspreide publiciteit rond de razzia’s op vluchtelingen, de dagelijkse atraco’s (ook op toeristen), Hato die haar prijzen piekt, etc etc is het echt inspirerend om dit alles te lezen. Korsou prijst zich zo snel mogelijk uit de markt De zunige Europese toerist zal zijn conclusies weten te trekken. De Amerikaan weet Aruba wel te vinden. Die mijdt even Punta Cana en de DR, na de recente doden in hotels daar en de aanslag op Papi Ortiz.

 4. @Lastiwz, De hotels kunnen dan ook bijdragen aan dit event. En niet alleen cashen. Anders maar een andere lokatie?

  Tijdens WO II verkochten sommige boeren ook hun producten voor veel hogere prijzen. De mensen die kochten hadden weinig keuze.. ze hadden geen eten en de boer wel. Dit viel wel onder misbruik!

 5. Joep Meloen

  @ La Stiwz,

  Omdat ik het fenomeen al in heel veel landen heb gezien (en het daar altijd fout ging) zal ik het, speciaal voor jou, uitleggen.

  Wat is er op tegen om de prijzen maar te blijven verhogen ?

  Dit soort hotels gaan er van uit dat de toerist ongelimiteerde fondsen heeft oftewel ze zijn allemaal multi miljonair en kunnen ongelimiteerd geld spenderen.
  Dat is helaas niet het geval, dus voor een groot aantal is op een gegeven moment de pijngrens bereikt en zij haken af. Niet alleen haken ze af, ze kijken ook niet meer om naar deze bestemming. Ze zoeken een alternatief en daar gaan ze dan naartoe, komen niet meer terug naar de plek waar ze voorheen waren (lees: Curacao in dit geval).
  Maar niet alleen de zeer gefortuneerden, ook de wat minder gefortuneerden houden het voor gezien en erger nog, ze gaan andere waarschuwen om niet langer daar naartoe te gaan: de prijs kwaliteit verhouding is compleet zoek’. En zo kun je dus zien dat het toerisme werkelijk van het ene op het andere seizoen volledig in kan storten.
  Welke landen hebben deze fout al eens gemaakt ?
  Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Kroatie, Mexico en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wanneer het toerisme eenmaal is ingestort zie je kommer en kwel voor, grofweg een periode van een jaar of 10. Kan ook langer duren, want men keert pas terug wanneer het volgende land in de fout gaat. Dat dwingt de toerist tot het gaat zoeken naar een nieuwe bestemming en meestal duurt het dan nog een jaar of 5 voordat de grote groep toeristen weer heeft kennis genomen dat land A of B toch wel goedkoop is geworden. Waarom is dat land zo goedkoop geworden ?
  Omdat de complete toerisme industrie volledig op zijn gat is gedonderd. Immense werkloosheid, hotels, appartementen, winkels, verhuurbedrijven, werkelijk alles is failliet. Dan komt er langzamerhand weer een ondernemer die snapt dat het goedkoop moet, dus die gaat fors onder de prijzen werken, wordt succesvol en dat trekt weer andere ondernemers aan, die ook goedkoop hun diensten gaan aanbieden etc etc.

  North Sea Jazz bestaat bij de gratie van Gregory Elias. Wanneer iedereen zich weet te gedragen dan kan dit festival nog tientallen jaren doorgaan. Wanneer je te maken krijgt met profiteurs en ‘greedy’ hotels dan is het heel snel afgelopen. De toeristen blijven weg, het aantal bezoekers van het festival gaat fors omlaag, het is niet meer interessant voor Gregory Elias (zie bv de soccer academy, was zelfde laken een pak) en alles houdt gewoon op.

  Dan zitten de hotels zonder gasten in de periode dat normaal North Sea Jazz was, draaien weer verlies, gaan personeel ontslaan of gaan zelfs failliet.
  Soms kan ik echt heel erg moe worden van dit korte termijn denken dat men vaak laat zien. Het is ‘pakken wat je pakken kan’, maar een jaar later zijn ze ‘out of business’, terwijl de goede ondernemers nog tientallen jaren gewoon door kunnen blijven gaan.
  Men speelt met de economie van het eiland en ingrijpen zou op zijn plaats zijn.

  En nee, het heeft geen ‘reet’ te maken met goed ondernemerschap of de juiste instelling. Het is simpelweg niet na kunnen denken, niet samen kunnen werken, niet willen werken aan de toekomst van het eiland en bovenal niet beseffen dat we elkaar allemaal nodig hebben. De een kan niet zonder de ander, maar dat beseft een groot deel van de kneuzen op het eiland nog steeds niet.

 6. Commentpolis

  @Lastiwz: ja dat was ik. Maar ik zat bij de snek voor tres batata grandi ku sous pretu e tur kos riba. Die moesten snel terug naar het bureau.

 7. @Trui: rennen.Ik hoor een sirene. Zal de Commentpolis wel zijn.

 8. ericlapas

  Zo gaat het altijd stelt dat de organisatie anderen voor een bijdrage zou vragen, geeft niemand thuis. Het zelfde verhaal als gratis kaartjes wordt uigedeeld dan komen die negers als vliegjes op stront.

 9. @Trui: hoeft niet. Die komen met dezelfde wedergekomen J.C. uit een vorige post mee. En die ken ik.
  Ik stond een tijdje geleden nog op het balkon op het Sint Pietersplein met dat ventje naar het volk te kijken. Hoor ik iemand in het publiek vragen: “Wie is die langharige met die gaten in zijn hand, die naast LaStiwz staat?”

 10. Als de Beatles komen, vraag John Lennon en George Harrison dan even naar hun ID, LA Stiwz.

 11. @Trui: was het maar waar. Eerste en tweede rij in totaal 4 captain seats, waarvan uiteraard maar een echte. (Is een LHD de linksvoor is de beste, daar zit ik namelijk altijd.) De derde rij is te weinig beenruimte om er 3 kwijt te kunnen. Twee personen op de derde rij zou nog lukken.
  Zijn er derhalve maar 6 waarvan er maar 5 betalen. Er zit namelijk maar een captain linksvoor. (16 keer raden wie.) Maar als de Beatles komen kan ik met die 5 nog aardig binnenlopen.

 12. Als de Beatles in je tuin optreden kun je ook in je auto nog 10 mensen huisvesten, LA Stiwz.

  Maar je hebt wel gelijk, vraag en aanbod bepalen de prijs.

 13. @Joep: als volgende week de Beatles in mijn achtertuin optreden, verhuur ik mijn appartementen in de tuin voor 16 keer de normale prijs. Dat is inderdaad greedy. Van de huurders welteverstaan. Zij willen immers vooraan zitten.

  Van mij uit is er niets greedy aan. Gewoon een kwestie van vraag en aanbod.

  Als ondernemer (niet monopolist) kun je niet greedy zijn. Dan draai je nog geen 2 weken.

  Stel deze hotels ontvangen 2.000,- NAF per nacht ipv 200,-, dan helpen zij Curacao daar toch mee (en niet om zeep). Ervan uitgaand dat ze nog steeds vol zitten. Ik zie niet wat daar mis mee is en snap je hoop ook niet dat deze greedy hotels voor het grootste deel leeg blijven staan. Volgens mij help je met die hoop Curacao om zeep.

  Ik trek zoiets vaak door in het belachelijke (voor mijzelf). Morgen verhuurt Floris Suite zijn kamers voor 1 miljard per kamer per nacht (zonder ontbijt) aan de Sjah van Perzië, Donald Trump en de wedergekomen Jezus Christus (allen met gevolg). Ontbijt is bij te boeken voor 3.925.229,01 NAF exclusief OB EN exclsusief service charge (47,68%) pp/pn. De roomtax en winstbelasting is dan voldoende om onder de aanwijzing uit te komen. (En ik wil het woordje taxholiday niet horen).
  Hoezo Curacao niet geholpen?

 14. Joep Meloen

  Greed ! The killer of all economies.

  We leren het kennelijk nooit. Fundashon bon intenshon wil iets voor het eiland betekenen en de nietsnutten moeten het weer kapot maken. Het is het bekende recept om de toeristische industrie voor ong 10 jaar down the drain te helpen. Veel landen hebben deze fout gemaakt, kennelijk vinden deze hotels het noodzakelijk om nu ook Curacao om zeep te helpen. Ik hoop dan ook dat veel van deze greedy hotels voor het grootste deel leeg blijven staan.

 15. Dat klopt precies kennissen van ons hebben al verleden jr gereserveerd bij Floris S en de prijs is echt de pan uitgerezen in vergelijking met nu.
  Maar moet wel erbij zeggen dat er tickets bij zijn voor de 3 avonden.
  Niettemin verheugen wij ons er al op om 3 dagen lang te genieten van super muziek, het blijft een feest, elk jaar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *