ParadiseFM | Inflatie al maanden boven 1,5 procent

De grootste veroorzakers van de stijging zijn vooral de benzinekosten en de stijgende kosten van elektra | Persbureau Curacao

Het leven op Curacao was in juli 2017 3 procent goedkoper dan in juli dit jaar. Dat laat het CBS zien met cijfers. De laatste 12 maanden is de inflatie iets minder: de levenskosten zijn de laatste 12 maanden gestegen met 1,9 procent.

De grootste veroorzakers van de stijging zijn vooral de benzinekosten en de stijgende kosten van elektra.

Volgens de grafiek van het CBS is de inflatie vanaf februari 2017 steeds meer gestegen. Dit terwijl de kosten de laatste maanden van 2016 juist daalden.

Tussen februari 2017 en november 2017 is de inflatie gestegen tot 1,5 procent en sindsdien is deze daar niet meer onder gekomen. Juli 2018 was het hoogtepunt tot nu toe: de laatste 27 maanden is de inflatie niet zo hoog geweest als vorige maand.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Inflatie al maanden boven 1,5 procent

  1. Een desastreus economisch beleid van de afgelopen decennium waar de Curaçaose economie volledig is vastgelopen. Inflatie daar er geen extra productie is (er is krimp). Door beleid waar nauwe persoonlijke belangen de voorkeur genieten (PAR, MAN, PIN, MFK, KdNT, MP, PS) over het algemeen belang, hebben de ondernemingsklimaat op het eiland volledig verziekt is. De GZE debacle, InselAir, grenssluiting Venezuela, gerotzooid met en binnen de CBCS, havenconsessie enz.enz. veroorzaken een prijsinflatie doordat productiekosten enkel stijgen. Hogere kosten voor import olie en een door tekorten gedreven belastingbeleid dragen ook bij aan de situatie. Elke dag sluiten ondernemingen de deuren. Men ettert over een Venezolaanse militair die asiel zoekt, terwijl de YDK in steeds grotere getalen het eiland verlaten. Misschien was dit laatste wel de opzet van de huidige coalitie die zonder oppositie enkel nog de belangen van een kleine ‘elite’ behartigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *