ParadiseFM | ‘ING zag niets verdachts in 150 miljoen aan transacties van Curaçaos bedrijf’

Tegen de Antilliaanse accountant van CPG heeft het OM in Nederland een tuchtprocedure aangespannen.

De ING-bank zag ‘niets verdachts’ in transacties ter waarde van 150 miljoen euro door een bedrijf op Curaçao. Dat beweerde de advocaat een van de vijf verdachten in een grote witwaszaak, vandaag tijdens een niet inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Zwolle. De Telegraaf doet hier verslag van.

In deze zaak wordt een familie uit Curaçao verdacht van het witwassen van in totaal ruim 322 miljoen dollar. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van een criminele organisatie die op grote schaal gebruikmaakte van ‘dollartoerisme’ uit Venezuela. Venezolanen kochten zogenaamd goederen bij een van de bedrijven van de familie, maar in werkelijkheid kregen ze Amerikaanse dollars tegen een commissie. Dit omwisselen in dollars, ook wel ‘swipen’, werd volgens de advocaten gedoogd op Curaçao.

De centrale bank van Curaçao en Sint Maarten stelt echter dat ze er niets van wist en dat het in strijd is met de regelgeving.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | ‘ING zag niets verdachts in 150 miljoen aan transacties van Curaçaos bedrijf’

  1. Bert, die accountant is Gianni Schob, bijnaam Gianni Mob.

    Voor de mondi monkeys: Mob is Engels voor mafia.

  2. ‘Tegen de Antilliaanse accountant van CPG heeft het OM in Nederland een tuchtprocedure aangespannen.’

    Deze accountant is sinds kort directeur van EY in Zeelandia, nadat hij het vak geleerd had bij KPMG.

    Naar verluid gaat EY KPMG hier binnenkort overnemen nu KPMG Nederland niets meer te maken wil hebben met de Curcaose vestiging (zoals PWC USA er bij PWC Curacao de stekker uit heeft getrokken).

    De fusie tussen KPMG en EY zal vlekkeloos verlopen, want beide organisaties hebben hetzelfde integriteitsbesef en dezelfde organisatiecultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *