ParadiseFM | IPKO afgesloten: landen samen op zoek naar oplossingen toestroom Venezolanen

Venezuela vluchtelingen bootje | Persbureau Curacao

Het Interparlementair Koninkrijksoverleg is vanmiddag afgesloten. De vier landen binnen het Koninkrijk zeggen afgesproken te hebben op zoek te gaan naar oplossingen voor de toestroom van Venezolanen naar de eilanden.

Ook is het verzoek van Curacao en Aruba in het akkoord opgenomen om door bemiddeling van Nederland hulp te krijgen van een EU-programma gericht op landen rondom Venezuela die te maken hebben met een toestroom Venezolanen.

De delegaties van Curacao, Sint Maarten en Aruba drongen er deze week bij de Nederlanders op aan om van de toestroom van Venezolanen een koninkrijksaangelegenheid te maken. Eerder werd er vanuit Nederland gezegd dat dit een kwestie is van de autonome landen zelf.

Een ander veelbesproken onderwerp tijdens het IPKO was de geschillenregeling. Hierover wordt al tien jaar gediscussieerd. Het voorstel dat Staatssecretaris Raymond Knops deze week presenteerde, viel verkeerd bij de eilanden: hierin zouden de wensen van de Caribisch landen niet zijn meegenomen. Nederland heeft hierop nog niet gereageerd.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | IPKO afgesloten: landen samen op zoek naar oplossingen toestroom Venezolanen

  1. ‘De delegaties van Curacao, Sint Maarten en Aruba drongen er deze week bij de Nederlanders op aan om van de toestroom van Venezolanen een koninkrijksaangelegenheid te maken.’

    Geen woord over de toestroom van criminele Antillianen naar Nederland, weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *