ParadiseFM | Isla draait al twee jaar niet op volle toeren

Raffinaderij woordvoerder Earl Balborda | Extra

De Isla Raffinderij draait al zeker twee jaar niet op 100 procent. Dat stelt woordvoerder Earl barlborda. Eind 2016, begin 2017 was het laatste moment dat de raffinderij rond de 200.000 vaten per dag produceerde.

Dit is volgens Balborda het sweet point, het aantal vaten waarbij de fabriek maximaal presteert.

Sinds begin 2017 kampt men met verschillende problemen zoals onderhoud aan machines, kapotte machines, geen levering van elektra door CRU en, zoals de laatste tijd, gebrek aan ruwe olie. Momenteel ligt sinds december een boot met olie vast door beslaglegging. ISLA probeert de olie los te krijgen, maar de tegenpartij weigert. Momenteel zijn er nog reserves maar de tijd dring. Volgens Balborda kost het niet functioneren ontzettend veel geld.

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Isla draait al twee jaar niet op volle toeren

 1. Snel weer een commissie of een Team oprichten en mensen een maandsalaris van 5000 per maand geven voor 2 uur per maand

 2. Geen vuiltje aan de lucht.
  The man himself ” Erol Cova” gaat een dezer dagen naar Maduro en dan is er weer veel bedrijvigheid tussen de roestbakken.
  Volgens zijn aanhangers kan die man wonderen verrichten.

 3. Zo zal ht blijven. De roestbakken zullen niet meer draaien, ben ik bang. Verder ligt het al te lang stil “roest roest” bv.

 4. Zolang het belang van de individuele politici, directeuren, en vakbondsleiders prevaleert boven het netto nationaal belang , zullen zaken als milieu, efficientie, optimalisatie en aktualisering van de milieuwetten op eerste wereld land niveau geen significante rol spelen in het beslissingsproces om de GRAFfinaderij al dan niet te sluiten.

 5. Gods zeggen,Isla draait al twee jaar niet op volle toeren bij gebrek aan onderhoud dus rijp v/d sloop niet waar
  Als het zover is naar Antilliaanse gebruiken mi lo hasi un misa di 7 pader.

 6. Isla begint steeds meer op een afvalbak voor mislukte politici te lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *