ParadiseFM | Isla stopt aantal activiteiten op Curaçao

Beeld Daniel Rosenthal

Met het aanstaande vertrek van PdVSA, de staatsoliemaatschappij van Venezuela, stopt de raffinaderij een aantal van haar activiteiten op het eiland.

Volgens de Extra worden per 1 november stortingen aan het ziekenfonds voor Isla-penshonado’s gestaakt, de levering van water en stroom aan de golfbaan en Asiento wordt stopgezet, net als de levering van stroom en water aan zes huizen op de weg naar Bullenbaai die nooit op het Aqualectra net zijn aangesloten. Of dit staken zomaar kan volgens de afspraken, is niet duidelijk.

Het is onduidelijk of potentiële overnemer Klesch Group al die verantwoordelijkheden overneemt.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Isla stopt aantal activiteiten op Curaçao

  1. Laatst hoorde ik Chunky de Lannoy nog over een afvloeiingsregeling voor de medewerkers van Isla hebben. Nou weet ik dat niet zoveel gevallen zijn waarbij medewerkers jaren van te voren wisten dat een bedrijf mee gaat stoppen.

    Laatst was weer een bijeenkomst waarin de medewerkers van Isla hun bezorgdheid uitten over de hypotheek en de auto die afbetaald moet worden.

    Gek genoeg durfden de arbeiders en vakbonden een grote mond tegen de onderhandelingsteam op te zetten dat ze geen plan B hebben.

    Ik dacht gelijk de pot verwijt de ketel, de vakbond heeft gefaald om de arbeiders jaren van te voren over het belang van een plan B voor zichzelf te hebben zoals, alvast een opleiding gevolgen en geen schulden maken.

    Ik blijf toch met de vraag zitten, waarom moeten de medewerkers van Isla een afvloeiingsregeling hebben? Ze wisten jaren geleden dat dit moment zat aan te komen en konden zich op voorbereiden. Moeten we laksheid belonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *