ParadiseFM | Kenneth Gijsbertha moet vandaag antwoord geven op de vraag van het Cft

Cft heeft eind vorige maand de Financienminister gevraagd uiterlijk 6 maart aan te geven hoe hij 127 miljoen gulden gaat bezuinigen op de begroting van 2019.

Vanmiddag om 4 uur vindt er coalitieberaad plaats tussen de ministers en de parlementariërs van de partijen PAR, MAN en PIN. Onderwerp is de financiële situatie en het antwoord aan het College Financieel Toezicht.

Die heeft eind vorige maand de minister van Financiën Kenneth Gijsbertha gevraagd uiterlijk 6 maart aan te geven hoe hij 127 miljoen gulden gaat bezuinigen op de begroting van 2019.

Volgens het Cft is zo’n bezuiniging onontkoombaar. De ministerraad is gisteren al bijeengekomen om hierover te praten, maar volgens verschillende bronnen is het voor Gijsbertha uiterst lastig om zo veel te bezuinigen.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Kenneth Gijsbertha moet vandaag antwoord geven op de vraag van het Cft

 1. De Rechtsstaat

  Zo willen wij het graag zien, van de regen in de drup.

  Die is een uitdrukking welke bij deze in de ruimste zin van het woord dient te worden opgevat.

 2. Simpele oplossing : echt helemaal onafhankelijk worden en lekker afglijden tot op Zimbabwe niveau. Gemakkelijk toch als je al een voorbeeld hebt om te volgen.

 3. hoedanook

  @Rechtsstaat,
  Gijsbertha neem waar op economische zaken. Een minister wordt ingezworen, dus een nieuw gezicht aan het hoofd van de Ministerie volgt Steven Martina op.

  Dit om ‘hap/snap begrip’ te helpen verruimen!!

 4. De Rechtsstaat

  Af en toe om hap/snap op de man af te reageren lezen wij het e.e.a. niet goed.

  Zo jammer.

  Afijn, zijn opvolgster geniet (voor)alsnog “het voordeel van de twijfel”.

 5. hoedanook

  @Harold,
  Gijsbertha komt van PdVSA (als Cooper en Balborda).

 6. Zijn opvolgster bij economische zaken was de financieel directeur bij Girobank toen Erik Garcia de boel daar bij elkaar fraudeerde.

  Echt een dame waar we op zaten te wachten.

 7. Sorry to say Gijsbertha is ook niet 1 vd meest ‘intelligente’ bestuurders binnen deze Commedia dell’Arte pret regering (en Staten).🤡🤡🤡

 8. Joep Meloen

  Wat mij nog het meest heeft verbaasd is het feit dat Gijsbertha hier zelf niet op is gekomen. Iedere goede minister van Financiën houdt gewoon de vinger aan de pols en behoort te weten wat er binnenkomt en wat er weer uitgaat. Dan had hij zelf ook wel kunnen berekenen dat hij 127 miljoen tekort kwam. Dan ga je toch niet zitten wachten totdat het CFT jou op de vingers komt tikken ? Dan zorg je toch dat je aan de gehele bevolking laat zien dat jij het in de hand hebt, dat je dat immense salaris waard bent en dat je zelf al actie hebt ondernomen ?

  Maar nee, niets van dat alles. Gewoon net doen alsof je het voor het eerst hoort en dan ook nog eens gaan beweren dat je er niets aan kunt veranderen ?
  Wat voor nut heb je dan nog als minister van financiën ?
  Dan is het toch gewoon oprotten en wegwezen ?

 9. Blijf maar dansleraren en huisartsen naar peperdure verkeersbeurzen sturen.

  En MFK criminelen naar het Parlatino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *