ParadiseFM | KLM vlucht vertraagd door motorproblemen

Het toestel zal nu landen om 18.05 uur

KLM vlucht 735 naar Curaçao heeft vanmorgen 5 uur vertraging opgelopen. Het toestel kon vanwege motorproblemen niet vertrekken. Dat meldt KLM-woordvoerster Tsamira Pietersz.

De KLM heeft een ander toestel ingezet waarna de passagiers later dan gepland alsnog zijn vertrokken naar Curaçao.

Afhalers op Hato moeten rekening houden met een vertraging van ruim 5 uur. Het toestel zal nu landen om 18.05 uur. Gepland vertrek naar Amsterdam Airport Schiphol is verschoven naar 19.50 uur, dan is het vluchtnummer KL 736.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | KLM vlucht vertraagd door motorproblemen

 1. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Ook aan vliegtuigen gaat af en toe wel eens iets kapot en het is heel goed mogelijk dat de motor wel draaide, maar dat er andere indicaties waren dat er iets niet in orde was. Kan zijn een te hoge temperatuur, te lage oliedruk, een vreemde vibratie of resonantie, een generator die niet online kwam etc etc. Zodra de crew iets ziet dat niet zo hoort te zijn neemt men contact op met de TD en OPS, wordt overlegd wat men gaat doen. En 99 van de 100 keer is het dan kist naar de hangar, technici aan het werk en de oorzaak van de klacht achterhalen. Dat heet dan correctief onderhoud en het is de normaalste zaak ter wereld. Of dacht je dat vliegtuigen nooit kapot zouden kunnen gaan ?

  Tijdens het preventief onderhoud wordt gecontroleerd of het nog in orde is, zo niet dan wordt het vervangen. En dat zijn dus de inspecties die periodiek worden uitgevoerd.

 2. @ericlapas, Ze worden juist onderhouden daarom is de vlucht vertraagd. Goede inspectie!

 3. ericlapas

  Een vliegtuig met motorproblemen, roept zeker vragen op. Wordt die toestellen wel goed onderhouden? Wordt het niet tijd om die boeings-747 naar de schroothoop te brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *