ParadiseFM | Knops wacht ‘warm onthaal’ op Sint Eustatius

Clyde van Putten, de leider van de grootste coalitiepartij van Sint-Eustatius de PLP, heeft tegenover media gezegd de beslissing van Nederland „niet te zullen accepteren.”

Het bestuur van Sint-Eustatius heeft tevoren aangegeven de komst van staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties zelfverzekerd af te wachten. Volgens gedeputeerde Charles Woodley gaat het bestuur zich niet „overgeven.”

Staatssecretaris Knops komt in de loop van de middag op het eiland aan om de bestuurders te informeren dat Nederland de lokale politici aan de kant schuift omdat er sprake is van een alarmerende situatie. Ook zal Knops een regeringscommissaris installeren. Volgens Woodley handelt Nederland vanuit „een imperialistische en koloniale houding.”

Hij wil internationaal aandacht vragen voor de situatie. „En dan zal Nederland zelf negatief in het nieuws komen.” Sinds maandag is het bestuur in overleg, onder meer met juristen. Het heeft nog geen officiële reactie naar buiten gebracht over de beslissing van Nederland.

Clyde van Putten, de leider van de grootste coalitiepartij van Sint-Eustatius de PLP, heeft tegenover media gezegd de beslissing van Nederland „niet te zullen accepteren.”

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Knops wacht ‘warm onthaal’ op Sint Eustatius

  1. Griezeltje, dat wel.

  2. Abraham Mossel

    Elk figuur die de rechtstaat onder mijnt zal direct in het gevang moeten worden gezet, en blijft vast zitten tot dat de rechter een uit sprak doet, met als eerste de op roer kraaiers Van Putten en Woodley, je kan er op wachten dat deze twee stakkers in het kwaad het eerst met de poen van het eiland af vluchten, bevries hun bankrekeningen voor het te laat is Nederland!.

  3. Aangezien de aanklachten neem ik aan dat de corrupte politici meteen zullen worden opgepakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *