ParadiseFM | Kogel door de kerk: One Laser Group partner Insel Air

Vlnr. Karel Frielink (voorzitter van de RvC Insel Air), Steven Martina
(minister van Economische Ontwikkeling), Jan Heppener (ex-managing director Insel Air), Lars de Brabander (lid van de RvC Insel Air) en Etienne Ys (voorzitter) | FOTO MEO

Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina heeft vanmorgen in een persbericht bekendgemaakt dat Insel Air en de regering de in Miami gevestigde firma One Laser Group hebben uitgekozen als strategische partner voor de luchtvaartmaatschappij.

Het Antilliaanse Dagblad had dat vanmorgen al gesuggereerd. One Laser Group werd uitgekozen uit diverse partijen, waarvan er op den duur vier overbleven. In het persbericht wordt gezegd dat beide bedrijven de laatste vier maanden intensief overleg hebben gevoerd en vertrouwen hebben dat gezamenlijke plannen voor de korte, middellange en lange termijn Insel Air weer kunnen doen groeien.

De laatste puntjes op de i moeten nog worden gezet; er wordt naar gestreefd een definitief akkoord voor het eind van augustus rond te krijgen. One Laser Group is zelf geen luchtvaartmaatschappij, maar een conglomeraat van bedrijven die investeren in diverse sectoren, onder andere luchtvracht, voorzieningen voor de de industrie, voedsel- en farmaceutische goederen en de olieproductie.

De aandeelhouders, zo meldt het persbericht, waren al eerder betrokken bij het management van luchtvaartmaatschappijen.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Kogel door de kerk: One Laser Group partner Insel Air

 1. John Bash

  Een kat in nood maakt rare sprongen

 2. Oh net opgericht ook. Ik neem aan dat men wat onderzoek doet naar deze lui (wat men niet deed met die dikke oude canadees).

 3. Ik kijk meestal naar de gezichtsuitdrukkingen op de foto, die zeggen soms zoveel dat ik niet verder hoef te lezen..

 4. hoedanook

  M.a.w. er veranderd dus niets bij InselAir. Zelfs Heerenveen is terug op zijn plek. Geen wonder dat Jan Heppener de pijp aan Maarten gaf.

 5. ff googlelen op One Laser Group………….
  Helaas, niets gevonden! Bestaat deze group uberhaupt of is ook dit weer gebakken lucht net als de chinese group die de ISLA wel even zouden overnemen?

 6. @eric, Amerikaans bedrijf? Zitten Venezolanen achter dit bedrijf. Misschien kunnen die de 70 miljoen uit Venezuela halen.

 7. ‘bekendgemaakt dat Insel Air en de regering de in Miami gevestigde firma One Laser Group hebben uitgekozen’??!!!!

  HEBBEN UITGEKOZEN? Lachwekkend, alsof de partners voor de failliete toko den toko die Insel Air is in de rij stonden!

 8. Dat Karel ‘Ich habe es nicht gewusst’ Frielink, commissaris van Insel Air, nog op de foto durft!

  Onder zijn NIET toeziende oog bouwde Insel Air 250 miljoen schuld aan de overheid op.

  Schaamt de man zich niet voor zijn maandelijkse pay check van Insel?!

 9. ericlapas

  Het zal wel geen toeval zijn dat ze bij een Amerikaans bedrijf terecht zijn gekomen. Die zijn meesters in investeren in gebakken lucht. Het is te hopen dat Steven Martina de film; The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese met Leonardo DiCaprio vooraf heeft gezien. In de film wallstreet met Michael Douglas halen ze zelf een luchtvaartmaatschappij leeg om die vervolgens te dumpen. Een gewaarschuwt mens telt voor twee. Martina kennende zal hij straks wel weer zijn handen in onschuld wassen.

 10. Dus 3 maal niets. Geen normale maatschappij had interesse in Insel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *