ParadiseFM | Kwart inkomen gaat naar huur of hypotheek

Bewoners van Curacao geven ook een groot deel van hun inkomen uit aan vervoer en gezondheidszorg, namelijk 13 procent.

Gemiddeld 25 procent van het inkomen van bewoners van Curacao wordt besteed aan de woning dus de kosten aan huur of een hypotheek.

Dat blijkt uit een budgetonderzoek van 2016 door het CBS. Ter vergelijking: de CBS-woonquote lag in Nederland in 2015 op gemiddeld 32,5 procent, maar dat bedrag was inclusief belastingen en kosten aan elektra.

Bewoners van Curacao geven ook een groot deel van hun inkomen uit aan vervoer en gezondheidszorg, namelijk 13 procent. Twaalf procent wordt besteed aan voeding. Aan kleding wordt rond de 10 procent besteed. Producten zoals alcohol of tabak zijn jaarlijks goed voor 1 procent van het inkomen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Kwart inkomen gaat naar huur of hypotheek

  1. Dat blijkt uit een budgetonderzoek van 2016 door het CBS. Ter vergelijking: de CBS-woonquote lag in Nederland in 2015 op gemiddeld 32,5 procent, maar dat bedrag was inclusief belastingen en kosten aan elektra.

    Dit heeft ook te maken met waar je woont. In de Randstad zijn veel mensen 50 procent kwijt aan huur of hypotheek

  2. Het is ongelooflijk dat mensen een kwart van hun inkomen aan hun huis bezit, mensen zijn te materialistisch ingesteld.

    Ik weet nog toen ik studeerde, bij uitzendburo’s in Nederland ging werken om een computer te kopen. Helaas kom je in Nederland als student ook andere YDK’s tegen. Een buurman van mij met een uitkering wilde ook leren om met computer om te gaan maar was te beroerd om te gaan werken of sparen om een computer te kopen.

    De man had samen met zijn vriendin wel de nieuwste model TV, stereo en dure meubels.

    Om een lang verhaal kort te maken de man is jaren later samen met zijn vriendin en hun kinderen nog een uitkeringstrekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *