ParadiseFM | Maduro wil olie verkopen met Petro-token

Maduro zegt dat hij hiermee het effect van de economische sancties kan verminderen

Nicolás Maduro hij wil de controversiële Petro-token gebruiken voor de verkoop van olie. Hiermee wil hij de Amerikaanse dollar voorlopig buitenspel zetten.

Dit zei hij dit weekend tegen TeleSUR: Venezuela werkt aan een financieel plan van zes jaar. Binnen deze termijn wil het land de token actief gebruiken. Maduro zegt dat hij hiermee het effect van de economische sancties van de VS kan verminderen.

De aankondiging van het plan – waarbij de handel in de Petro-Dollar tegen andere valuta’s moet worden opgezet – komt na een ontmoeting eerder deze week met de Russische president Vladimir Poetin in Moskou.

Maduro voegde eraan toe dat Rusland al olie en andere producten tegen Chinese yuan verhandelt. Venezuela wil in de voetsporen van Rusland treden door geleidelijk aan al zijn olieproducten tegen de Petro-Dollar zal verkopen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Maduro wil olie verkopen met Petro-token

 1. @ Hoedanook,

  Helaas, Maduro heeft dat geld om kunnen wisselen in ‘barrels of oil’ tegen de standaard oliekoers…………in USD. Men heeft dus die miljarden teruggerekend naar barrels of oil, maar wel tegen de geldende dollarkoers. Daarna komt de verrekening naar Roebels en dan kun je berekenen hoeveel vaten ze moeten leveren.
  Maar, nog altijd ligt de prijs van olie (uitgedrukt in dollars) ten grondslag aan de overdracht van olie van Venezuela aan een ander land.

  Dus deze petro valuta blijven volledig waardeloos. Rusland zal echt geen petro’s accepteren van een ander land. Oftewel wanneer Turkije olie koopt en betaalt in Petro’s, dan zal Rusland (of China) vrolijk de middelvinger opsteken, dat gaan zij niet omwisselen voor wie dan ook. En omgekeerd zal Venezuela ze ook niet in kunnen wisselen bij een ander land. Niemand zal deze ‘waardeloze valuta’ accepteren al betaling voor wat voor goederen da ook.
  Ergo, de petro’s hebben nooit waarde gehad en zullen dat ook nooit krijgen ook.

 2. @Meloen
  Maduro heeft 6miljard bij de Russen kunnen ‘omwisselen’!
  Ook de Chinezen zullen blijven ‘omwisselen’.
  Onlangs werd de OPEC productie met 1,2 miljoen vaten per dag ingeperkt onder druk van Rusland
  Zo ook zal Saudi’s MBS betrokkenheid bij de moord op journalist Khashoggi allianties ‘onder druk’ zetten en mogelijk verder de prijs van olie en de relatie met de dollar beïnvloeden. Dan is zo’n “token” best ‘handig’.

 3. Zolang er geen land is dat die tokens om wil zetten in een andere valuta heb je weinig aan die dingen. Kunt dan net zo goed met lucht betalen, levert ook niets op.
  En aangezien doorgaans dit soort valuta enigzins waardevast moeten zijn, iets dat hier absoluut niet het geval is, zal er van dit plan weinig terecht gaan komen.

 4. “Maduro wil alles wel verkopen tot aan de goud voorraad en…..”
  True to his (Dutch) roots!

 5. Abraham Mossel

  Maduro wil alles wel verkopen tot aan de goud voorraad en ze wijf toe, als hij maar op die troon kan blijven zitten, dito Gerrit de Raaf figuur, ook Maduro gaat het gevang in, of hij moet net zoals Idi Amin kunnen onder duiken, maar dat gaat tegenwoordig niet meer zo makkelijk omdat zo’n land dan direct sanctie’s krijgt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *