ParadiseFM | Man aangehouden voor mishandeling in Habaai

De 49-jarige man die mishandeld werd, verscheen eerder op sociale media omdat hij contact had gezocht met een tienermeisje op Facebook | Persbureau Curacao

Een 31-jarige man is gisteren aangehouden in verband met mishandeling in Habaai. Dit gebeurde enkele dagen geleden en werd op internet geplaatst.

De 49-jarige man die mishandeld werd, verscheen eerder op sociale media omdat hij contact had gezocht met een tienermeisje pop Facebook. Hij wilde met haar afspreken. Screenshots van de gesprekken werden gedeeld op sociale media en leidden tot boze reacties.

Twee mannen besloten de man vervolgens te mishandelen bij een bushalte in Habaai en plaatste dit weer op sociale media. Een van hen is gisteren aangehouden.

Bron: ParadiseFM

22 Reacties op “ParadiseFM | Man aangehouden voor mishandeling in Habaai

 1. Het is de selectieve verontwaardiging, de dubbele moraal maar ook de over het algemeen lage moraal tav zedenzaken die er heerst en doet verbazen.
  Wanneer een vreemde het doen lijkt het net iets erger gevonden en bestreden te worden dan wanneer het lokaal gebeurt.
  Dagelijks worden meisjes en dames op vrij groffe en openlijk wijze verbaal “bejegend” en visueel besnuffeld door lokale figuren die hun incestueuze intenties niet onder stoelen of tafels steken, maar zelden zie je mensen optreden zoals ze dat bij deze facebook besnuffelaar hebben gedaan.

 2. Een goed bericht, de Mexicaan op de video bleek achteraf toch onschuldig te zijn, zijn blijdschap was ook groot nadat zijn onschuld is bewezen.

 3. Ondanks dat het maar een klein eilandje is en iedereen iedereen kent, komt die makamba guy waarschijnlijk naar Curacao omdat ze denken dat t hier makkelijker is / kan. Net zoals grote groepen naar Azie reizen.

  Mijn dochter is ook in die leeftijds groep.
  Die kan niet rustig met klasgenootjes zitten bij de macdonalds, zonder direct lastig te worden gevallen door lokale mensen. Oude mannen.
  Eentje begon zelfs voor ze aan z.n lul te zitten.. Publiekelijk.

  Moet ik nu met een knokploeg die guy achterna gaan rennen oppakken en in de fik steken en bij shunt dumpen.. Dan wordt het druk daar. En dat met verhoogde controle op illegale dumpingen.

  Elke maand zijn er meerdere zaken. bij t gerecht.
  Maar de sociale controle is nul.
  We vinden het normaal om alles wat op een vrouw lijkt achterna te rennen.
  Zelfs op school doen die jongens dat. Omdat ze dat op straat en thuis ook zien. Dat is Machismo.
  Als er in Nederland een TBS pedofiel ontsnapt dan hangt er een helicopter boven de wijk en iedereen kijkt mee.
  Binnen no-time is die guy opgepakt doordat de burgers meekijken.
  Op Curacao kijken we graag de andere kant op.. En we vergeten ook graag.
  Wel schreeuwen we moord en brand als we kunnen wijzen.

  Laten we eerst maar eens zorgen dat onze eigen morele standaard op niveau komt, voordat we met knokploegen gaan rennen.
  Hoe begrijpelijk dat ook is. En geloof me ik moet me ook inhouden om de macdonalds niet in de krant te zetten met een plastische youtube film.

 4. Knoekoe, in 69 ging het om salarisverhoging, waar de stakers juridisch geen recht op hadden.

  Misschien verdienden niet lokale werknemers meer, maar die zullen ongetwijfeld ook harder gewerkt hebben dan dat aartsluie volk hier.

 5. In 69 namen een paar mensen ook het recht in eigen handen.

  De gevolgen daarvan zijn nog steeds zichtbaar op sommige plekken in de stad.

  Uiteindelijk trok de gewone burger aan het kortste eind op een paar politieke graaiers na die goud garen sponnen bij de rellen en hun pockets rijkelijk vulden toen ze aan de macht kwamen. .

 6. Als justitie hopeloos faalt heb ik er alle begrip voor dat burgers het recht in eigen hand nemen.

  Zijn we vergeten dat er een burgerinitiatief voor nodig was om gekke Gerrit tr vervolgen? Die daarbij nog steeds niet vervolgd is voor zijn verkeersmoord?

  Zijn we Irma Lips vergeten?

  Nelson dos Santos?

  De nog steeds vrij rondlopende Brian Mariano, Cicely Chi Chi van der Dijs en het viswijf van Boca Sami, Jacinta Constantia?

  Eric Garcia, zijn straf uitzittend in zijn peperdure appartement omdat zijn medegevangenen te luidruchtig waren?

  Nee, met recht in eigen hand nemen is niets mis mee als de daartoe bedoelde kanalen ernstig falen.

 7. Drechi pa bosnan Tur

  @John Bash:
  Waar we het allemaal, ondanks alles, over eens kunnen zijn….

 8. Curacao revisited

  @beflapas: het is in deze discussie niet relevant of het om een YDK of Macamba gaat. Punt is dat als je burgers zelf vonnissen laat vellen dat mensen niet op basis van rechtspraak vonnissen vellen, maar puur op basis van emotie. Zoals nu in India Hindoes hun Moslim medeburgers uit wijken verjagen:
  https://www.youtube.com/watch?v=wwKCtPyBjuo

 9. Aan de reacties te zien, nemen Nederlanders het voor elkaar op. Deze Macamba heeft geluk gehad, in Mexico gaan ze daar anders mee om;

  waarschuwing: de beelden zijn afschuwelijk

  https://www.alertanacional.es/perro/

 10. @Drechi. Helemaal mee eens.

 11. Drechi pa bosnan Tur

  CR: Dank voor de bijval!

 12. Het is makkelijker om te reageren als de feiten bekend zijn; de Macamba was op facebook aan het chatten met een 12 jarig meisje, de moeder zag dat en nam het chatten stiekem over.

  De moeder heeft een afspraak bij een bushalte met de Macamba gemaakt en heeft gelijk 3 brothers ingeseind.

  De Macamba was in de veronderstelling dat hij een afspraak met een meisje van 12 had en werd door 3 potige brothers verrast.

  Moeder had de politie kunnen waarschuwen maar toevallig liet het OM de go green pedofiel vrij en ook nadat hij het contactverbod met de minderjarige slachtoffer heeft overtreden mocht hij op vrije voeten blijven.

 13. Curacao revisited

  Beste forum bezoekers: ik dacht dat het onmogelijk was, maar ik ben het in deze discussie 100% eens met drechi: als burgers zelf het recht in handen nemen, wordt het chaos en willekeur

 14. Drechi pa bosnan Tur

  @Makamba:
  D’accord!!! Als vader zou ik ook hetzelfde doen, echter : IK MOET WEL BEWIJZEN HEBBEN DAT HET ZO IS!!!
  Waarom hebben haar ouders dan geen aangifte gedaan van het gebeurde????
  Ik hoor alleen maar krekels……..

 15. Als het mijn dochter was geweest was die er slechter vanaf gekomen , die Henkie , macamba ,ydk , chinees maskt niet uit. Van kinderen blijf je af , klaar.Ik denk dat de meeste vaders dat wel zouden willen.
  Koko is gewoon een oproerkraaier, die heeft hier niets mee van doen

 16. Drechi pa bosnan Tur

  @Kaat:
  Nee Kaat.
  Het spijt me dat je er zo over denkt, maar ik ben oprecht in mijn uiting. Ik keur het helemaal af…. Op de ogen van mijn kleinkinderen: dat ze blind mogen worden als dit niet oprecht was………

 17. Free our Brother you racist, redneck, picklewood mutherfucker.

 18. Drechi, hier bedoel je mee, eigen schuld heeeeeele dikkkkke bult, of no?

 19. Tienermeisjes… Poging tot afspraakje Facebook Man publiekelijk mishandeld.
  Verwerpelijk. Beide.
  Ik ben blij dat tienermeisjes op Curacao nooit zwanger worden van vrienden, kennissen, familie leden of onbekenden, dat verkrachtingen, incest en ontvoeringen niet plaats vinden. Dat ze nooit lastig worden gevallen door (oudere) mannen. Groeps verkrachtingen vinden niet plaats.
  Bij de echte yu Korsow komen deze dingen gelukkig niet voor.
  Daarom zijn er dus nooit oproepen tot demonstraties of optochten over dit thema.

 20. Toevallig las ik op facebook dat de mediageile en z.g. opkomende voor de JDK, een oproep doet aan iedereen om samen met hem te gaan protesteren.
  Volgens hem was de mishandeling op zijn plaats.
  Julius Koko is helemaal doorgedraaid en hij denkt dat hij alles kan oplossen cq bereiken met het op de been (proberen) te brengen met een stelletje oproer kraaiers.

 21. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen:
  Ik weet dat dit vreemd zal overkomen, want ik zal door mijn normale uitingen hier op KKC, echt geen populariteitsprijs toebedeeld krijgen. Ik accepteer dat!

  Wat ik echter niet accepteer, en wat meer is, voor de volle 100% AFKEUR, is wel hetgeen landgenoten van mij dinsdag met een Europese Nederlander hebben gedaan, omdat hij “vermeend” een pedofiel zou zijn.
  Ik heb met afgrijzen zitten kijken hoe de arme man hardhandig geslagen is. Ik kon het hele filmpje niet eens helemaal uit zien, want ik wond me helemaal op, en ben ermee opgehouden.
  Als ik tegen een ding ben, dan is het wel oneerlijkheid. Deze meneer heeft het misschien zelf over zich afgeroepen, maar dat geeft niemand het recht om hem zo te behandelen.
  Ik vraag hierbij als hem geen blaam treft oprecht vergiffenis voor hetgeen hem door landgenoten van mij is aangedaan.

 22. Waar blijft onze brother Julius Koko, dit is racisme, een blanke pedofiel wordt door brothers in elkaar geslagen om onze kinderen te beschermen en de brother wordt opgepakt en de pedofiel mag zijn gang gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *