ParadiseFM | Mc William laat zich niet intimideren door Zanzibar

Als de eigenaar denkt dat hij boven de controles staat heeft hij het mis, aldus de minister | Extra

Minister van Economische Ontwikkeling Giselle Mc William is verbaasd over uitlatingen van de eigenaar van restaurant Zanzibar. Dat zegt ze vandaag in de EXTRA.

Volgens haar heeft de eigenaar laten weten niet gediend te zijn van controles door haar ministerie en het ministerie van Volksgezondheid. Vorig weekend werd Zanzibar gecontroleerd en afgelopen weekend werd gekeken of het bedrijf de beloofde aanpassingen had doorgevoerd.

Als de eigenaar denkt dat hij boven de controles staat heeft hij het mis, aldus de minister. Ze gaf aan dat de controleurs gewoon doorgaan met hun werk en zich niet uit het veld laten slaan of laten intimideren.

Bron: ParadiseFM

23 Reacties op “ParadiseFM | Mc William laat zich niet intimideren door Zanzibar

 1. Joep Meloen

  @ Drechi pa bosnan tur,

  Ik begrijp even niet waar je die conclusie vandaan haalt. Het enige dat hier wordt gesteld is dat controle prima is, maar dat kan ook op een normale manier. Dat hoeft niet met veel machtsvertoon en middels het lastig vallen van bedrijven op het meest ongunstige tijdstip.
  Bovendien, de inspectie is later terug gegaan en heeft niets kunnen constateren dat niet door de beugel kon oftewel, jouw stelling dat ‘viezigheidmaar moet worden geaccepteerd slaat werkelijk nergens op. Bij Zanzibar was alles prima in orde. Dat jij een hekel hebt aan makamba’s doet daar weinig aan af.

 2. Drechi pa bosnan Tur

  @Allen,
  Als het een bepaald ras betreft mag ineens alles. Vreemd he?
  Moet ik hieruit “Lang leve de viezigheid” concluderen????!!!……..

 3. NandaVanBurg

  Heeft ze wel wat gedaan tegen zijn broer Giscard?

  https://www.facebook.com/giscop

 4. @Joep, Welke minister is wel geschikt???

 5. Deze vrouw moet gewoon weer billen gaan wassen in de ziekenboeg, i.p.v gestapo – achtige toeristen afschrikkende razzia’s ensceneren.

 6. TOC ik stem ook op JMeloen
  Waar blijft dat verse bloed in de politiek.
  Helaas is het nu zo dat kans groot is dat je de tent uitgetreiterd wordt als met je goede ideeen en visie andermans ” bijverdiensten” in gevaar brengt.

 7. Ik heb samen met deze ex hoofd verplegster in de tijd van Taams kliniek gewerkt, toen er operatief één linker knie in één rechter been werd gezet, werd alwetend het hele verhaal weer gewoon dicht genaaid, ben blij dat ik weer in Holland werk.

 8. Trots op Curaçao

  Ik denk dat @Joep Meloen uitstekend past in de functie als minister van economische zaken gelet de suggesties die hij aangeeft. Dat meen ik echt. Elk suggestie is to the point! Joep mijn stem heb je…. Je komt wel door de screening, toch?

 9. Joep Meloen

  Ik heb vanaf het begin af aan gezegd dat deze tante totaal ongeschikt was (en is) voor de functie als minister van economische zaken. En met haar optreden, plus commentaar, laat ze prima zien dat ik volledig gelijk had.

  Als minister van economische zaken dient zij te begrijpen dat het toerisme 1 van de belangrijkste onderdelen van onze economie is. Dat houdt in dat je de toeristen met fluwelen handschoenen dient te behandelen. Geen toeristen betekent niet alleen veel werklozen, maar ook geen belasting inkomsten en ook geen omzet voor veel toeleveranciers.
  Controle op vergunningen is prima, moet ook gebeuren, maar dat kan ook op een totaal andere manier.
  Ten eerste leg je zelf een registratie aan van alle bestaande vergunningen, maar ik begrijp dat die er niet is. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de instantie, die de vergunningen afgeeft, niet in staat is te zien welke vergunningen zijn afgegeven, hoelang die geldig zijn en aan wie ?
  Daarmee kun je dan al de eerste schifting maken, want wie de vergunning heeft hoeft niet te worden lastig gevallen door de ambtenaren die dat moeten controleren.
  Dan heb ik het dus over de horeca en sterke drank vergunningen.

  Blijft over de inspectie door de GGD en wellicht immigratie voor de werknemers. De GGD kan rustig een keuken binnenlopen, maar doe dat dan op een tijdstip dat men ook tijd voor je heeft. Ja, je hebt het recht om de keuken ten alle tijden te zien, maar je hoeft je niet als een olifant in een porseleinkast te gedragen. Wanneer de koelingen vuil en vies zijn dan zijn ze dat ook overdag, vandaag en morgen. Je hoet dus niet tijdens happy hour daarvoor te komen
  Immigratie ? Makkelijk. Alle werknemers zijn geregistreerd bij de adminstratie van de grote bedrijven. Ga daar naartoe, vraag om inzage en controleer alles. Een tent als Zanzibar heeft geen illegale werknemers, die aan het eind van de avond cash worden betaald. Daarvoor is dit bedrijf simpelweg te groot.

  En wanneer je dus op deze wijze de bedrijven inspecteert zal iedereen je welkom heten en pak je eventuele problemen ook aan. Maar het razzia achtig gedrag van deze (en voorgaande) minister slaat absoluut nergens op. Ik vraag me ook af wat ze er uberhaupt mee denkt te bereiken ? Zouden de ondernemers nu bang moeten worden ? Moet dit een teken zijn aan de toeristen dat men alles onder controle heeft ? Dat het voor hen eigen welzijn is ? Mocht dat laatste het geval zijn dan heb ik nieuws voor deze club idioten. Niemand, maar dan ook helemaal niemand zit op dit soort idiote optredens te wachten. I.p.v. dat men het goedkeurt levert het een hoop negatieve reacties op en is het slechts een teken dat de ambtenaren simpelweg hun werk niet hebben gedaan.

  Dus Giselle Mc William, wanneer je echt iets voor het eiland wenst te betekenen als minister van economische zaken ga je dan eens gewoon bezig houden met hetgeen waarvoor je wordt betaald en dat is ‘BELEID’ maken. Dat beleid moet zijn gericht op de lange termijn en niet op de waan van de dag.
  Voor het geval je geen idee mocht hebben wat je zou moeten doen, hierbij wat suggesties:
  1. Zorg voor een back up plan voor het eventueel sluiten van de ISLA.
  2. Ga eens nadenken over de gevolgen van een faillissement van het Sehos.
  3. Denk eens na over het herinrichten van de arbeidsmarkt.
  4. Ga in conclaaf met de minister van onderwijs hoe een en ander dient te worden aangepast zodat opleiding en werk beter op elkaar gaan aansluiten.
  5. Zoek de samenwerking met omliggende eilanden vwb de toeristische sector.
  6. Begin eens na te denken over het op orde brengen van het vliegveld, want ja, het is daar gewoon een puinhoop.
  7. Maak werk van de uitvoering van het masterplan voor Punda, Scharloo en Otrabanda.
  8. Denk na over de ontwikkeling van Bandabou. Het is een deel van het eiland waar nu helemaal niets mee of voor wordt gedaan.

  Laat de handhaving dan gewoon over aan degenen die daarmee zijn belast, maar zie toe dat zij efficiënter gaan werken. Dit soort hap hazard acties moeten verleden tijd worden. Zet die database op, kun je ook de aanvragen in verwerken, en ga daarmee aan de slag. Dan zijn we ook van de zottigheid af dat een vergunning, in bepaalde afmetingen, zichtbaar moet hangen. Dat was leuk zo rond 1900, maar het is inmiddels 2019, dat kan dus anders.

  En mocht je het dan nog niet weten……………stap dan op en maak plaats voor iemand die wel kaas heeft gegeten van economie en die ook een visie heeft voor dit eiland.
  Het is leuk jezelf minister te mogen noemen, velen gaan 10 meter naast hun schoenen lopen, maar vergeten dat wij, de bevolking, de rekening krijgen gepresenteeerd voor jullie onkunde. En dat zijn we toch echt goed zat.

 10. Madam is goed op weg om de andere kenau in het kabinet, die van Gezondheid, Milieu en Natuur te evenaren. Mc William wil zichzelf op de kaart zetten maar nu al blijkt dat zij last heeft van competitiviteit en bewijsdrang. Gelet op de doelen die zij zou moeten nastreven, namelijk het bevorderen van groei en conjunctuur, blijkt maar weer eens dat ook deze madam een exponent is van de kleine luiden politiek op deze bananenrots.

  Was getekend,

  Loko Loko

 11. Ook dat nog

  Heb twee keer zo’n inval gezien van dit soort figuren. Een deel met de hand op het pistool, alsof ze echte criminelen aan het vangen zijn. Geef dit soort volk een uniform en ze veranderen in machtswellustige nazi’s.
  Zal Meisje Mc William ook bevangen zijn door dit virus? Zo van, kijk eens wat een daadkracht van een in werkelijkheid oerdom persoon.

  Iets kapot maken is fijner dan iets opbouwen, of niet meiske William?

 12. Giselle Mc Williams [MAN] heeft wèl aangekondigd dit te zullen gaan doen na de recente alcohol accijnsverhogingen. Volgens haar zou een ‘biertje’ hooguit drienendertig cent duurder mogen worden. Echt rekenen kan ze dus ook al niet, naast alle andere invloeden van zo’n ingrijpende prijsverhoging. Maar wat ze al helemaal niet begrijpt in haar dwaze machtswellust richting NL ondernemers, is dat ze zich begeeft op het terrein van het bestuursrecht. Een discipline waar ze ondanks haar niet afgemaakte rechtenstudie op Curaçao echt niets van begrijpt !!

 13. Heeft deze vrouw niets beter te doen dan haar tijd te steken in dit soort acties. Als minister van economische ontwikkeling moet er toch genoeg te doen zijn momenteel.

 14. Waar zou ze zelf eten halent of gaan eten. Of boodschappen doen ?
  oh ja. ok haar dienstbode…..

 15. Fred Schiedam

  “Handhaving” valt onder andermans portefeuille. De desbetreffende minister zal mans genoeg zijn om op het geleverde bezwaar te reageren. Ze kan zich beter concenteren op haar eigen portefeuille, met name de economische ontwikkeling.
  Trouwens, waarom zou je als burger niet mogen klagen??

 16. Curacao revisited

  @Knoek-koe: op Curacao is het soms goed dat er een meewerkend voorman is. Wij hebben te veel directeuren (ik ga geen voorbeelden noemen) die hun dagen besteden aan vergaderen, Rotary en happy hours en alle band met het vakwerk zijn verloren.
  Wat ik vreemd vind in deze discussie is dat vergunning beleid etc meer een vorm van handhaving is, en daar hebben wij toch justitie voor? Economische zaken (zoals je terecht opmerkt) zou zich bezig moeten houden met vraagstukken als flexibilisering van de arbeidsmarkt, ontslagrecht, import en export heffingen, financieel toezicht etc. Laten dit nu exact de onderwerpen zijn waar MEO nooit iets van zich laat horen…

 17. Deze controle heeft er alle schijn van een publieke stunt te zijn om te visualiseren hoe ontzettend pro actief deze vinnige tante bezig is.

  Maar in haar capaciteit als Minister moet ze zich met strategisch beleid en visie bezighouden.

  Niet met veldwerk. Bovendien zijn er genoeg smerige chinese supermarkten, tokootjes en snacks met misselijkmakende vleeswaren afdelingen en sanitaire voorzieningen die veel harder om aandacht roepen.

 18. Showroe di Emmastad

  Ik begrijp helemaal dat het meiske de woorden van eigenaar Evers niet geloofd. Dat intellect kan zij niet opbrengen. Ik heb zo’n controle van dichtbij gezien tijdens vakantie: machtsdronken, optreden zonder de tact of social graces van iemand die in publiek machtsmiddelen wil gebruiken.

 19. Dat krijg je nou als je een verplegende ex-miss Curaçao, die een blauwe maandag in het parlement heeft mogen roeptoeteren, de Curaçaosche economie het infuus laat aanleggen!

 20. Curacao revisited

  ik wilde eigenlijk reageren op dit topic maar onderstaande 3 reacties vatten mijn reactie perfect samen: weer een minister die helemaal niets gaat toevoegen aan de ontwikkeling van Curacao

 21. Ook dat nog

  Wat een incompetent wijf!!
  Je bevolking leeg roven en een grote bek hebben. Daar zijn ze goed in.
  Nos mes por…….

 22. Kan ze niet wat doen aan ECONOMISCHE ONTWIKKELING?

 23. De vraag is, wat willen ze met deze controles bereiken? Het lijkt meer iets voor de bühne want van te voren worden alle kranten en tv-stations ingelicht. Hoe erg de situatie ook is ze mogen binnen enkele weken weer open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *