ParadiseFM | MCB hoeft rekening Robbie’s Lottery niet te heropenen

Met vonnis

Loterijenbaas Robertico dos Santos en enkele van zijn vennootschappen stonden in de eerdere strafzaak (Bientu) terecht voor witwassen, ontduiken van belasting, criminele organiastie en illegaal bezit van vuurwapen en zijn daar ook voor veroordeeld.

Banken zijn niet verplicht Robbie’s Lottery als klant te houden. Dat heeft de rechter vandaag besloten in het kort geding aangespannen door loterij-organisatoren Robbie’s Lottery en Smartplay tegen Maduro & Curiel’s Bank en Windward Islands Bank.

Vorige maand zegden MCB de rekening op van de bedrijven, mede door het negatieve imago van loterijbaas Robbie Dos Santos.

Robbie’s Lottery en Smartplay vonden dit na tientallen jaren klant te zijn geweest bij de bank onterecht en spande het kort geding aan. Het gerecht wees deze claim af. De strafrechtelijke veroordelingen van de rekeninghouder Dos Santos in 2016 voor onder meer belastingfraude en witwassen spelde een belangrijke rol voor de rechter.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Kern vonnis: “De contracts-vrijheid van MCB en WIB en hun belang bij beëindiging van de contractuele relatie met eisers dienen zwaarder te wegen dan het belang van eisers bij voortzetting van die relatie (..) Aan dit oordeel kan niet afdoen dat Dos Santos inmiddels als statutair bestuurder is opgevolgd door zijn dochter Stephanie Dos Santos, ten aanzien van wie geen bezwaren gelden, en dat onder haar bestuur naar eisers stellen grote verbeteringen zijn aangebracht in de bedrijfsvoering op het gebied van professionalisering, automatisering, transparantie en omgang met de toezichthouder. Feit blijft immers dat het loterijbedrijf nog steeds wordt uitgeoefend door en voor de strafrechtelijk veroordeelde (rechts)personen met wie MCB en WIB rechtens niet tegen hun wil zaken behoeven te blijven doen.”

2019 03 19 – Vonnis Kg Robbie’s Lottery en Smartplay vs MCB en WIB by Black Lion on Scribd

Een Reactie op “ParadiseFM | MCB hoeft rekening Robbie’s Lottery niet te heropenen

  1. Prima beslissing, blacklisten de grote crimineel en moordverdachte Robby dos Santos.

    Wat wel de vraag oproept: bij wie bankiert de grote crimineel en ook moordverdachte Gerrit Schotte nog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *