ParadiseFM | Meer erkenning voor regionale diploma’s

Dit zou studeren in de regio moeten motiveren | Extra

Regionale diploma’s worden meer erkend in de toekomst. Dat is althans het idee achter een verdrag dat het Ministerie van Onderwijs heeft getekend.

21 landen in Latijns Amerika en het Caribisch gebied ondertekende dit verdrag en Curaçao heeft zich nu ook aangesloten.

Op Curaçao waren veel diploma’s en titels van Hoge Scholen en Universiteiten in de regio niet erkend waardoor er extra examens afgelegd moesten worden voor deze geslaagde studenten op Curaçao aan het werk konden. Dit zou studeren in de regio moeten motiveren.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Meer erkenning voor regionale diploma’s

  1. Het UoC diploma wordt al algemeen erkend.

    Als zijnde MBO niveau. At the max.

  2. Curacao revisited

    erkenning claimen is niet hetzelfde als erkenning krijgen. Zolang het niveau en attitude van de gemiddelde UoC student gelijk is aan dat van een VMBOer zal zo’n erkenning geen verschil maken. Wees als eiland en groot en erken dat je op een bevolking van 160.000 niet 3 of meer universiteiten kan hebben en zorg ervoor dat je goed MBO/HBO onderwijs hebt dat aansluit bij de arbeidsmarkt. Mensen die naar een universiteit willen gaan moeten dan helaas maar naar het buitenland

  3. Prima plan ! Gelukkig eist het verdrag wel een serieuze screening van het werkelijke nivo van de opleiding naar internationale standards. We moeten dus niet verbaasd zijn als een ‘universitaire’ opleiding op Curacao straks bijvoorbeeld gelijk gaat zijn aan een vMBO opleiding elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *