ParadiseFM | Minister weet niets van huurcontract Mermaid Boattrips

In 2003 is de huurovereenkomst Mermaid Boattrips herzien en ondertekend door het toenmalig waarnemend hoofd van bureau Domeinbeheer Dorise Fatima Ayala 

Minister van verkeer, vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito is niet bekend met het de huur die Mermaid Boattrips betaalt voor het terrein op Curacao. De discussie over illegale bouw is sinds kort weer opgelaaid en deze week hield de regering een Statendebat over het eiland.

Mermaid heeft vanaf 1990 een huurovereenkomst met Domeinbeheer. Het ging toen alleen om de Captain’s House, een perceel van 60 vierkante meter. In 2003 is de huurovereenkomst herzien en ondertekend door het toenmalig waarnemend hoofd van bureau Domeinbeheer Dorise Fatima Ayala.

Op de bij het huurcontract horende tekening is te zien dat dit een perceel betreft van ongeveer 625 vierkante meter. Daarom beschouwt Mermaid het perceel als privéterrein.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Minister weet niets van huurcontract Mermaid Boattrips

 1. De Rechtsstaat

  Mijn vriendje durft wel zijn opinie gelijk aan de man te brengen. Wellicht gaan wij straks hand in hand de regenboogparade vieren.

 2. De minister wilde al met een bulldozer aan komen zetten !
  Of dat iets zal bijdragen aan de toeristische ontwikkeling van klein Curacao durf ik te betwijfelen, maar het zal wel weer gaan om niet onder de tafel betaald krijgen.

  Ik hoop dat deze regering eindelijk eens in gaat zien dat Klein Curacao een belangrijke trekpleister is voor toeristen. De bedrijven die daar op varen doen goede zaken. Dus wil je als regering meeprofiteren, zorg dan dat je een belasting per toerist in rekening gaat brengen. Hoef je dus niets meer te doen, het geld komt vanzelf naar je toe. En daarmee maak je een goed draaiend product ook niet kapot.

 3. Dit is het domste antwoord wat ze heeft gegeven. Dezelfde discussie was er ook al in 2015 en eerder. Er is namelijk een Landsbesluit. En die zijn gewoon in te zien door een ieder. Ook door de minister. Volgens mij weet zij d*nders goed dat dit Landsbesluit er is, maar zij durft geen beslissing te nemen. Veel blaablaa blaablaa en weinig daden. Had van haar anders verwacht.

  Voorafgaand aan het herziende huurcontract heeft een Landsbesluit plaatsgevonden. Op 27 september 2002 is dit getekend met daarin het besluit de grond te verhuren aan MBT. Hierin staat onder andere dat ‘het gehuurde, waaronder de op het gehuurde perceel staande opstallen, op kosten van MBT moeten worden onderhouden’. Ook wordt vermeld dat de betaling jaarlijks moet worden voldaan.
  Op de bij het huurcontract horende tekening is te zien dat dit een perceel betreft van ongeveer 625 vierkante meter.
  Beide documenten zijn meer dan tien jaar oud, maar volgens Waterweg is elk jaar huur betaald. Uit een factuur van mei 2014 blijkt dat MBT het geld heeft overgemaakt.

 4. De Rechtsstaat

  Met die foto van een situatietekening behorend bij een huurovereenkomst durf ik mijn mening niet te ventileren.

  Wel een kanttekening: wat heeft de in 2003 herziende huurovereenkomst te maken met een besluit van 27 september 2002? Red-tape of zo moet ik aan denken?

 5. Fred Schiedam

  Excuses van de Minister zijn dus op hun plaats!
  En ….. de Minister mag eens een hartig woordje spreken met haar ambtenaren over hun archiveren en functioneren (géén kerstbonus dit jaar als je je Minister zo in haar hemd laat staan!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *