ParadiseFM | Ministerie start project om muggenprobleem aan te pakken

Het ministerie gaat behalve informatie hierover verspreiden, ook de huizen langs om te controleren of er stilstaand water in en om het huis te vinden is.

Het ministerie van Gezondheid, natuur en milieu begint een project om het muggenprobleem aan te pakken. Dat melden zij op hun website.

Het project met de naam ‘Muggen zijn een probleem voor iedereen’ moet de hele bevolking bewust maken van de gevaren van muggen zoals ziektes als Zika, Chikungunya en Dengue.

De laatste vijf jaar zijn er volgens het ministerie twee uitbraken geweest van de Aedes aegypti, ook wel gelekoortsmug genoemd. Deze mug kan alle meerdere ziektes overbrengen en plant zich voor in stilstaand water.

Het ministerie gaat behalve informatie hierover verspreiden, ook de huizen langs om te controleren of er stilstaand water in en om het huis te vinden is.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Ministerie start project om muggenprobleem aan te pakken

 1. @johanna huisman bedankt voor de tip.
  Zal volgende keer mijn vrouw laten bellen, Blijkbaar of misschien zijn ze gevoeliger en lopen sneller voor vrouwen dan mannenstemmen.
  We gaan proberen en zal je op de hoogte houden.

 2. Johanna Huisman

  GGD is altijd bij mij langsgeweest als ik belde, en dat is over een paar jaar verdeeld een paar keer geweest. Nee, ik ken er niemand.

 3. In het verleden ontiegelijke keren de GGD opgebeld om bij ons in de buurt controlle uit te voeren.
  Volgens mij zijn ze nog steeds onderweg.
  In sommige gevallen wordt de tel. niet eens opgenomen
  Ben benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *