ParadiseFM | Nederland erkent Juan Guaidó niet als president van Venezuela

Handelsbelangen belangrijker dan Venezolaanse Grondwet | ANP

Nederland erkent parlementsvoorzitter Juan Guaidó Márquez niet als interim-president van Venezuela. “De kern is niet het erkennen van de machtsovername, de kern is een einde aan het geweld”, aldus minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) vandaag.

Voorzitter van het Europees Parlement Antonio Tajani stelt inmiddels wel dat Nicolas Maduro moet opstappen, maar in tegenstelling tot onder meer de Verenigde Staten en Canada, maar ook Spanje en Denemarken erkent de EU Guaido ook niet als nieuwe president.

De Tweede Kamer worstelde met de erkenning sinds Guaido zichzelf gisteren benoemde tot president. Het leger van Venezuela heeft inmiddels aangegeven Nicolas Maduro als enige president te zien.

De coalitiepartijen in nederland willen dat de zittende Nicolás Maduro vertrekt, maar branden hun vingers dus niet aan het erkennen van uitdager Juan Guaidó. In de oppositie pleit de PvdA wel voor het erkennen van Guaidó. Daarentegen spreekt de SP van een ‘couppoging’ tegen Maduro.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Nederland erkent Juan Guaidó niet als president van Venezuela

 1. Jan Haarlem

  Het einde van Maduro kon wel eens sneller komen dan ged8.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/01/25/een-impasse-sancties-een-coup-alles-is-nu-mogelijk-a3651802

  Ach de stupide onzin van Clapas, tja wat moet je ermee. Misschien toch nog wat extra Diazepammetjes erbij??
  Ik denk niet dat we Gaido een ‘gek’ kunnen noemen.

 2. Natuurlijk kunnen we niet ieder gek die zich zelf tot president benoemd erkennen. Niemand heeft op deze man gestemd dit is gewoon mucha manda di Leopoldo López. Stel je voor Pisas benoemt zich zelf tot president om Schotte uit de gevangenis te halen.

 3. Goed Nederland, brmoei je aub niet mee. Beschouw het een soort van te ver vsn mijn bed show. Want wij uit Curacao krijgen de klappen. Jullie zitten daar in het noorden hoog en droog.
  Laat Venezuela hun eigen zaken regelen.

 4. Jan Haarlem

  NL hobbelt altijd in dit soort gevallen achter de feiten aan. We blijven een land van kruideniers.

 5. Erkenning zou al de ‘deals’ die Knops had geregeld direct op de tocht zetten (ook olie deals). Daarnaast is de oppositie tegen Maduro verdeeld. De VS greep de situatie met beiden handen aan om aandacht van de eigen interne crisis te wenden (overheidsambtenaren missen vandaag een tweede salarisbetaling). Nu roept de VS Ministerie van Buitenlandse Zaken staatsburgers op om Venezuela te verlaten.
  Het leger staat nog altijd achter Maduro en de legerleiding heeft controle over de olievoorraden en PdVSA.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *