ParadiseFM | Nederland wil Curaçao, Aruba en Sint Maarten helpen bij werving zorgspecialisten

Blokhuis meldt dat op nog meer terreinen gestudeerd wordt op samenwerkings mogelijkheden zoals bij het aanschaffen van geneesmiddelen en preventiebeleid.

De Nederlandse regering is bereid Curaçao, Aruba en Sint Maarten te helpen bij de werving van zorgspecialisten. Dat schrijft staatssecretaris Paul Blokhuis (foto) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport aan de Tweede Kamer. Koninkrijksrelaties.nu meldt het.

,,Alle drie de overzeese landen hebben aandacht gevraagd voor de problematiek van het aantrekken van voldoende medisch specialisten in hun ziekenhuizen. Ondanks dat het startpunt per land verschilt, is het ook in het belang van Nederland om voldoende en goed opgeleide medisch beroepsbeoefenaren binnen het Koninkrijk te krijgen en te behouden. Daarom zal ik per land nagaan hoe Nederland hen hierin kan ondersteunen en zij zullen op hun beurt inzichtelijk maken waar ze precies behoefte aan hebben.”

Blokhuis meldt dat op nog meer terreinen gestudeerd wordt op samenwerkingsmogelijkheden zoals bij het aanschaffen van geneesmiddelen en preventiebeleid.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *