ParadiseFM | Net geen meerderheid voor United Democrats bij verkiezingen Sint Maarten

De UD, met oud minister-president Sarah Wescot-Williams, had de kiezer gevraagd om een meerderheid in het parlement om zo zonder coalitie te kunnen regeren | ANP

De partij United Democrats (UD) is de grote winnaar van de parlementsverkiezingen op Sint Maarten gisteren. Ze kreeg zeven zetels en hebben daarmee net geen meerderheid in het 15 zetels tellende parlement.

De verkiezingen zijn rustig en zonder incidenten verlopen. In totaal 62 procent van de bevolking heeft gestemd. De partij National Alliance, waarbij oud minister-president William Marlin lijstduwer is, behield haar vijf zetels. De partij USM van Frans Richardson heeft twee zetels. Richardson werd twee weken geleden opgepakt op verdenking van corruptie, ook wordt bij verdacht van het kopen van stemmen.

De christelijke SMCP komt met een zetel voor het eerst in het parlement. De UD, met oud minister-president Sarah Wescot-Williams, had de kiezer gevraagd om een meerderheid in het parlement om zo zonder coalitie te kunnen regeren. Sint Maarten kent sinds 2010, toen het een land werd binnen het Koninkrijk, veel politieke onrust.

Sinds 2010 zijn er zeven verschillende kabinetten geweest. Voor de nieuwe regering zal de nadruk liggen op de opbouw van het eiland, dat in september 2017 keihard werd geraakt door orkaan Irma. Nederland heeft hiervoor 550 miljoen euro aan noodhulp vrijgemaakt.

Foto ANP

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *