ParadiseFM | Nieuwe directeur CTB: 2018 goed jaar voor toerisme

Stijging met 7%

Volgens Paul Pennicook, de nieuwe directeur van het Curaçaose toerismebureau CTB, is 2018 een goed jaar voor wat betreft het toerisme op Curaçao. Het aantal reguliere bezoekers is tot nu toe gestegen met 7 procent in vergelijking met voorgaande jaren.

Het aantal cruisetoeristen steeg met 23 procent. Zo maakte Pennicook bekend. In totaal is de economische impact van het toerisme tot nu toe voor het jaar 2018 974 miljoen Amerikaanse dollar. De meeste toeristen komen nog steeds uit Nederland, gevolgd door Amerika en Colombia. Pennicook was gisteren de gastspreker op de traditionele eindejaarslunch van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao, VBC. Daar maakte hij de cijfers bekend.

Volgens directeur van de organisatie voor gastvrijheid en toerisme CHATA Miles Mercera, zou er een minister speciaal voor toerisme moeten worden aangesteld. Dat zei Mercera gisteren tijdens diezelfde eindejaarslunch. Dit jaar werd de lunch samen georganiseerd met CHATA. Volgens CHATA zijn er verschillende positieve ontwikkelingen op toeristisch gebied op Curaçao, zoals de aanstaande bouw van verschillende hotels. Niettemin is er nog steeds een extra duwtje nodig. Een speciale minister van toerisme zou zo’n duwtje kunnen geven, denkt Mercera, bijvoorbeeld bij de financiering van nieuwe hotels. Zo’n bewindsman zou ook nieuwe investeerders kunnen overhalen om op Curaçao te investeren.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Nieuwe directeur CTB: 2018 goed jaar voor toerisme

  1. Een minister voor toerisme nog een laaie lichter erbij .

  2. Volgens Paul Pennicook, de nieuwe directeur van het Curaçaose toerismebureau CTB, is 2018 een goed jaar. Blijkbaar hadden we hem toch niet nodig. De salaris van Fl. 40.000 voor hem was dus overbodig. Een cadeautje van zijn vriend Steven Martina.

  3. Abraham Mossel

    Wat een leugenaar die nieuwe directeur, heeft hij bij Gerrit de Raaf in de les gezeten?, waar worden die hotels dan gebouwd leugenaar, en waarom een toericten minister van minimaal 160.000,00 salaris p j, en dan te bedenken dat deze toeristen minister minimaal elke maand een snoepreisje over de hel ! wereld gaat maken samen met zijn staf, kosten tonnen, weg met die buitenlandse laaie lichter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *