ParadiseFM | OM akkoord: Schotte meldt zich vanmorgen bij gevangenis

Met video van Yves Cooper

Coming up: De Schotteshow

Het Openbaar Ministerie is gisteren akkoord gegaan met het verzoek van Gerrit Schotte om zich vanochtend te melden bij de SDKK-gevangenis om op die manier zijn straf van drie jaar celstraf voor omkoping en vervalsing van geschrifte uit te zitten.

Schotte kondigde maandag tijdens een persconferentie aan dat hij een verzoek had gedaan aan het OM om zichzelf te melden, maar dat hij geen reactie had gekregen. Het OM geeft nu aan dat Schotte toestemming heeft gekregen op het moment toen al het papierwerk klaar was.

Een ander verzoek van Schotte om pas eind maart 2019 de gevangenis in te gaan is door het OM afgewezen. Volgens instructie van de procureur-generaal geldt vanaf 1 oktober 2017 dat aan mensen die een straf van meer dan 2 jaar opgelegd hebben gekregen voorrang moet worden gegeven voor wat betreft opsluiting.

Partij MFK heeft aanhangers van de partij opgroepen vanochtend om half 9 samen te komen op het plein voor de kerk in Koraal Specht. Vandaaruit zal in een optocht worden gelopen naar de gevangenis om afscheid te nemen van Schotte. Hij moet zich vandaag om 9 uur melden bij Bon Futuruo voor het uitzitten van zijn straf. Nog niet is duidelijk hoeveel mensen mee zullen lopen in deze speciale mars.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

15 Reacties op “ParadiseFM | OM akkoord: Schotte meldt zich vanmorgen bij gevangenis

 1. Opgeruimd staat netjes

 2. De Rechtsstaat

  GFS, keurig en netjes gedaan. Jouw opgeworpen circus is door vriend en vijand gevolgd.

  De gemoeide emoties waren ook duidelijk te zien en voelbaar.

  Wie nu denkt dat je als ordinaire crimineel binnen het SDKK wordt onthaalt c.q. behandelt, heeft het vreselijk mis (dream on).

  Welke topcrimineel krijgt geen voorkeur(en)?

  Libertad, libertad.

 3. Ze zijn allemaal van die slaap janussen .
  Nos dushi korsou y nos dushi hendenan .

 4. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is…..gaat naar bon futuro! Een mooi sinterklaascadeau !

 5. Fred Schiedam

  De vice-premier van Italië heeft mafia-leden “schorem” genoemd; de veroordeelde crimineel Schotte mag zich nu tot die categorie rekenen.

  Jammer dat op Korsou de regering niet het voorbeeld van Italië volgt door man en paard te noemen.

 6. Ach wie weet,als de politie een beetje goed oplet kunnen ze er nog een paar criminelen uitpikken.

  Als dat de wet is dat je je zelf mag melden ,oké dan is dat zo.
  Laat hem ,hij is bijna uitgespeeld.
  Laten we ook hopen dat een hoop kiezers hem hebben laten vallen.
  Dan staat die nog voor joker ook.

  Hij zal weer gaan huilen.
  Prachtig gezicht.

 7. Wikipedia: ‘Brian Mariano werd op 1 december 2012 op Curaçao International Airport door de douane betrapt met 720 gram cocaïne in zijn bagage (zijn officiële olympische koffer).[2] Hij werd in februari 2013 door de rechtbank in Willemstad veroordeeld tot twaalf maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, voor de smokkel van 720 gram cocaïne.[3] Hij zat hiervoor nooit daadwerkelijk vast.’

  ‘Volgens instructie van de procureur-generaal geldt vanaf 1 oktober 2017 dat aan mensen die een straf van meer dan 2 jaar opgelegd hebben gekregen voorrang moet worden gegeven voor wat betreft opsluiting.’

  Kan het OM uitlegeen wat het beleid is voor gevangenisstraffen van 6 maanden die 6 jaar na opleggen nog niet uitgevoerd zijn?

 8. ‘Partij MFK heeft aanhangers van de partij opgroepen vanochtend om half 9 samen te komen op het plein voor de kerk in Koraal Specht. ‘

  Zal me een optocht van onderstand trekkende mondi monkeys worden, want een normaal mens moet vanmorgen natuurlijk werken.

 9. Moet Brian Mariano ook een verzoek indienen om zichzelf te melden?

 10. Trots op Curaçao

  Sinterklaas optocht!

 11. De criminelen maken de dienst uit, en het OM wandelt met ze mee.
  Het hele circus rondom een topcrimineel bewijst dit maar weer en vraagt er om dat mensen eigen rechter gaan spelen. omdat het gewoon schijthuizen zijn.

 12. De criminelen maken de dienst uit, en het OM wandelt met ze mee.
  Het hele circus rondom een topcrimineel bewijst dit maar weer en vraagt er om dat mensen eigen rechter gaan spelen. omdat het gewoon schijthuizen zijn.

 13. Dit is toch alleen maar mogelijk in een bananenrepubliek. Nu weet je ook met wie Jamaloodin vanuit zijn cel op Bonaire heeft gebeld. Hij heeft afscheid genomen van zijn vriend en opdrachtgever.

 14. Vandaag moet een nationale feestdag worden!

 15. Knettergek zijn ze hier, wat een poppenkast zal dit worden, bah, bah. Nu maar hopen dat we hierna 3 jaar verschoond blijven van aandacht voor idioot. En het OM is ook niet wijs dat ze dit goedvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *