ParadiseFM | OM Curaçao verzoekt Aruba onderzoek te doen naar Landsrecherche

In mei heeft de Landsrecherche een aanklacht ontvangen van Maximus verdachte Monk (links) tegen de Centrale Bank. Ook voormalige Girobank directiebestuurslid Neysa Schoop Isenia heeft een aangifte gedaan. Onbekend is wat hiermee is gebeurd

Het Openbaar ministerie op Curaçao heeft collega’s op Aruba verzocht zich bezig te gaan houden met het onderzoek van de Landsrecherche omtrent de verstrekking van gevoelige informatie door de Centrale bank.

Het OM wenst hiermee openheid, onafhankelijkheid, onpartijdigheid en integriteit bij het onderzoek te waarborgen. In mei heeft de Landsrecherche een aanklacht ontvangen van de heer Monk tegen de Centrale Bank.

In de aanklacht wordt de bank ervan beschuldigd zich niet aan de wet screening te hebben gehouden. Verder zou men vertrouwelijke informatie over een kandidaat hebben gedeeld met anderen. De procureur generaal heeft de Landrecherche opdracht gegeven een onderzoek te starten.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Yves Guillaume Cooper op 07 juli 2019: Ministerio Públiko a pone preshon riba Leila Matroos pa duna minister Kenneth Gijsbertha e memo di Neysa. Despues ku Leila Matroos a informá José Jardim i tambe e legal councelor di Banko Sentral, nan tres a disidí ku nan ta bai huntu serka Gijsbertha. Na último momento Jardim a kanselá i laga e dos otronan so bai…

6 Reacties op “ParadiseFM | OM Curaçao verzoekt Aruba onderzoek te doen naar Landsrecherche

 1. @Just saying: je doet je naam veel eer aan. Just Saying. Aanifte doen tegen iemand die iets vindt?
  Get a life.

  Vroeger, als ik zei “ik vind dit”, zei mijn vader zaliger: “wat jij vindt beng je maar mooi naar het politiebureau.”

 2. Just saying

  @Wim: wat is er eigenlijk met die aangifte gebeurd die door een grote groep burgers is gedaan tegen hem wegens het willen uitstellen van de verkiezingen?

 3. ericlapas

  Blijkbaar zijn dat niet de slimsten daar die bij het OM werken. “Het OM wenst hiermee openheid, onafhankelijkheid, onpartijdigheid en integriteit bij het onderzoek te waarborgen”.

  Wat we hierbij kunnen afleiden is dat het resultaat van het onderzoek al vast staat. Who the fuck kunnen wij in dit land vertrouwen?

 4. Ik had ooit veel respect voor Ribeiro (foto) die ik integer inschatte.

  Man, was I wrong!

  Ribeiro is een baantjeszieke lafaard, die zich voor financieel gewin aansloot bij de corrupte proleten Monk en dos Santos.

  Ontbreekt op de foto alleen nog Menki Rojer, dan was het stelletje laffe luie nietsnutten compleet geweest.

 5. Señor Monk stond 10 jaar als interim-manager op de payroll van kraamkliniek Rio Canario alwaar de man per maand 10.000 NAF opstreek. En dat ging niet goed. Er was financieel wanbeleid en veel fraude. Doch toen SOAB eens nader wilde komen kennismaken, vloog tot 2x toe de administratie spontaan in de brand Waarna de boel praktisch op de fles ging

 6. Kan het OM op Aruba dan ook eens onderzoeken waarom Monkey Man nooit vervolgd is voor:

  (1)
  Net voor zijn vertrek naar het ministerie van Onderwijs benoemde Monk zijn rechterhand Ardieth Martha-Merien tot Hoofd van Dienst van het Vergunningenloket (Bentana di Information). Dit betekende voor haar een sprong van zeven loonschalen.[2] De partij PS stak hier een stokje voor.[3]

  (2)
  In 2014 heeft ex-minister Carlos Monk een nachtje in de cel gezeten om zijn roes uit te slapen. Hij was door de politie van de weg gehaald, nadat een oplettende burger had gebeld dat een automobilist voor hem zeer gevaarlijk reed. Bij zijn aanhouding bleek zijn auto niet gekeurd, zijn belasting niet betaald en zijn auto niet verzekerd. Ook had Monk geen rijbewijs bij zich. Zijn auto is in beslag genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *