31 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | ‘Oplossing voor lozen rioolwater moet komen’

HomeMediaParadiseFM | ‘Oplossing voor lozen rioolwater moet komen’
Het lozen van rioolwater in zee bij Shut | Extra

Ruim 80 procent van het rioolwater komt nog steeds terecht in de zee. Dat vertelt Timo Brouwer van GreenForce. Brouwer was deze week aanwezig tijdens een openbare vergadering van de Verenigde Naties over onder andere vervuiling en duurzaamheid op het eiland.

Een van de conclusies is dat waterzuiveringsinstallaties een hoge prioriteit zouden moeten hebben. Volgens Brouwer is er ooit 20 miljoen gereserveerd voor de installaties, maar zijn ze er nog steeds niet. “Dit is urgent: er moet een oplossing komen.”

De vergadering werd bijgewoond door beleidsmedewerkers en NGO’s die belang zouden hebben bij de conferentie. Behalve het lozen van afvalwater in de zee, was er op het gebied van duurzaamheid ook aandacht voor huizen die zelfvoorzienend werken en het beschermen van de zee door de wateren rond het eiland als bescherm te markeren.

Bron: ParadiseFM

10 reacties

  1. Tot op heden worden de meeste beerputauto’s geleegd bij HATO.
    Overigens kun je zelf, zoals wij, veel doen om afvalwater etc zoveel mogelijk bij jezelf te houden.
    “Onze” beerput is zo gemaakt dat het, zelden geleegd hoeft te worden, omdat het alleen is aangesloten op de keuken en toiletten. Er komt daardoor veel minder water in terecht en heeft inmiddels een prachtig ecologisch klimaat ontwikkeld waar alles snel weer afbreekt en wordt gerecycled. Hij raakt dan ook zelden vol. Verder hebben we een Australisch grijswater dripsysteem dat is aangesloten op de douche, wastafels en wasmachine en wordt er zo gebruik gemaakt van alle grijswater in huis. Dit water wordt uiteindelijk geleid naar alle bomen en planten in de tuin. Dit scheelt aanzienlijk in het waterverbruik van Aqualectra en daarmee de maandelijkse kosten. Daarnaast geeft het een prettig gevoel dat water niet wordt verspild maar wordt gebruikt door de natuur om het huis en zorgt het voor een duurzame oplossing voor het tekort aan regenval op het eiland.
    Ik denk als een ieder met een beetje hart voor de natuur zou nadenken dan zouden we veel minder troep hoeven te dumpen in a/op zee of aan de Noordkust. Ik kijk dan ook erg uit naar het Ocean Eco Park wat er zeker toe zal bijdragen om het eiland energie neutraal te maken in de zeer nabije toekomst en we wellicht veel minder afhankelijk zullen worden van het ingevlogen voedsel. Een flink aantal biologische boeren zijn al heel goed bezig-:)

  2. @Rens, cruiseschepen zijn verplicht om hun lijsten/scheepsjournaal te tonen in de havens die ze binnenvaren. Dus waar ze hun afvalwater laten of hebben gelaten etc. Indien ze dat niet kunnen lopen ze het risico miljoenen schadevergoeding te betalen in Amerika, is al eerder gebeurd. Maar, je weet maar nooit wat er zogenaamd op die lijsten staan, tegen betaling in de Cariben…

  3. Cruise schepen een hoop geld laten betalen om hun afvaltanks te legen, om vervolgens na een ritje van 20 minuten het aan de andere kant van het eiland alsnog in zee te gooien, wat de cruiseschepen dus niet mogen….

  4. @Shouru deze link is beter. Werkloze vissers kunnen geen kant op en kunnen niet anders dan in strontwater vissen. Ze vertellen dat het storten van afvalwater dag en nacht doorgaat op Curaçao. En die dure waterzuiveringsinstallatie bleek niet geschikt te zijn om zoutwater, chemicaliën en vetten te zuiveren, etc.
    Het is niet Jan met de pet die het milieu vernietigt maar Jan met de dikke portemonnee.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=1I4P4A0QcA4

  5. Laten we die diensten wakker maken zodat zij zich daadwerkelijk met dit wezenlijke gevaar voor ons allen gaan bezighouden. Laten wij deze, van veilige afstand gemaakte heimelijk genomen foto, naar alle Europese touroperators, persburo’s en NL reisburo’s sturen. Rude awakening, Chata, CTB en Fort Amsterdam. Die bovengenoemde diensten vallen de onschuldige, vredelievende forens de hele tijd lasting met hun willekeurige “wapen”controles, “veiligheids”fouilleringen en hufterige bejegening.

  6. Volgens Brouwer is er ooit 20 miljoen gereserveerd voor de installaties, maar zijn ze er nog steeds niet. […]

    Komt er dan geen onderzoek naar waar dit geld gebleven is? En waarom betaalt Curacao zulke grote bedragen wel altijd in een keer? Apart..

  7. Bedenk wat wij allemaal kunnen doen met al dat riool en beurput water ? Het zal een enorme boost voor onze cunuqueros zijn.
    Ook zal al dat riool en beurput water de koraalriffen niet meer aantasten.
    I will pay for itself . It’s a win win investment.

    Doen man. Doen. Progreso.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties