ParadiseFM | Parlementariër Obispo wil nieuwe nummerplaten

Volgens hem kan op die manier 30 miljoen gulden worden verdiend door de overheid | Extra

Parlementariër Curtley Obispo wil dat Curaçao in 2020 nieuwe nummerplaten introduceert. Volgens hem kan op die manier 30 miljoen gulden worden verdiend door de overheid.

Tegelijkertijd kan er volgens hem daarmee een einde worden gemaakt aan een illegale situatie met nummerplaten uit 1999 die nog steeds in omloop zijn.

Bron: ParadiseFM

18 Reacties op “ParadiseFM | Parlementariër Obispo wil nieuwe nummerplaten

 1. Stel er zijn 50 auto’s. Daarvan rijden er 30 weinig, 10 gemiddeld en 10 veel. Hoe verreken je dan de gemiste inkomsten van de wegenbelasting.

  Hoezo gemiste inkomsten? Wat is de reden van belastingen? Alleen maar geld innen voor het land? Wegenbelasting is toch voor onderhoud van het wegennet. Minder gebruikers is ook minder onderhoud.

  Moet hij/zij/het dan gestraft worden omdat hij/zij/het niet dicht bij zijn werk woont? Gestraft? Nee, de gebruiker betaald! Is eerlijker dan dat ik idd 3 auto’s heb waar er 2 in mijn tuin staan en toch moet ik betalen voor 3.
  Niemand woont ver weg van zijn werk op Curacao!

 2. Gooi gewoon een dubbeltje extra belasting op de benzine en 2 dubbeltjes op de diesel. Wegenbelasting net als selikor een 15 gulden omhoog. Klaar is kees.

 3. Just saying

  @trots op Curacao
  Het is eerlijk vanuit de redenering dat een auto die zwaarder en/of vervuilender is ook meer wegenbelasting betaalt.

 4. Trots op Curaçao

  @Just Saying
  “Gewoon het bedrag dat je jaarlijks aan wegenbelasting binnen wilt krijgen delen door het aantal liters dat jaarlijks verkocht wordt.”

  Zou te simpel zijn. Wat als 2 auto’s jaarlijks dezelfde afstand afleggen, wegen hetzelfde, gebruiken beide dezelfde brandstof, maar het verbruik is verschillend. Beide auto’s worden in jouw voorstel anders belast. Is dat eerlijk?

 5. Just Saying

  @ Trots op Curacao ‘ Hoeveel moet er dan extra worden afgerekend per liter?’
  Gewoon het bedrag dat je jaarlijks aan wegenbelasting binnen wilt krijgen delen door het aantal liters dat jaarlijks verkocht wordt. Curoil moet die cijfers zo kunnen leveren. Iemand die veel rijdt zal waarschijnlijk een baan hebben. Een pensionado die de auto alleen voor de boodschappen gebruikt hoeft dan maar weinig te betalen.
  Rij je meer dan betaal je automatisch meer. Eerlijk systeem. Per saldo komt er evenveel binnen alleen de verdeling wordt anders en je hoeft er als overheid bijna niets voor te doen.

 6. Trots op Curaçao

  “Wegenbelasting afschaffen en dan opnemen in de brandstofprijs.”

  Leuke gedachte.

  Hoeveel moet er dan extra worden afgerekend per liter?

  Stel er zijn 50 auto’s. Daarvan rijden er 30 weinig, 10 gemiddeld en 10 veel. Hoe verreken je dan de gemiste inkomsten van de wegenbelasting? Als je veel rijd dan is dat vaak in een auto die zuiniger is dan een die weinig rijd. En hoe ga je de 2e/3e auto belasten. Die rijd vaak nog minder.
  De veel rijder doet dat niet voor niks hier op het eiland. Moet hij/zij/het dan gestraft worden omdat hij/zij/het niet dicht bij zijn werk woont?

  Nee, wegenbelasting moet nu eens een keer gebruikt worden waarvoor het is bedoeld : onderhoud wegennet.

  En dat er nieuwe nummerplaten moet komen is noodzakelijk. Dan kunnen de camera’s die voor miljoenen zijn aangeschaft eindelijk hun werk doen. En daar zit je 30 miljoen! Bekeuringen! Maar, dat willen we eigenlijk niet.
  Dus, komen die nieuwe platen er (althans nog) niet.

 7. Wegenbelasting in brandstofprijs versleutelen. Maar ja de eerste minister en parlementarier met visie en daadkracht die die deze simplificering van de wegenbelasting inning gaat doorvoeren moet nog beedigd worden.

  Intussen moeten we het hebben van oenki
  boenki statenleden als Obispo

  (B)oenki = bijzonder oppervlakkig en nauwdenkend kortzichtig individu x 2

 8. Just saying

  @Bert: Helemaal eens. Wegenbelasting gewoon in de benzineprijs stoppen. Iedereen betaalt dan automatisch en wie meer gebruik maak van de weg betaalt ook meer. Voor de overschrijving van je kenteken kun je dan bij het keuringslokaal terecht. Onbegrijpelijk dat dit nog steeds niet is doorgevoerd….

 9. Volgens hem kan op die manier 30 miljoen gulden worden verdiend door de overheid.

  Nog meer geld dat het volk moet betalen zodat de Statenleden weer op reis kunnen gaan?

 10. Wanneer komt er een wet die de competentievereisten van parlementariers om de bevolking tegen types als Obispo te beschermen?

 11. Levert 30 miljoen op zodat hij het met zijn companen kan wegreizen naar verkeersbeurzen?

 12. De idioot is vergeten de kosten af te trekken, wat een randdebiel zeg.

 13. Als de overheid geld wilt verdienen dan moeten ze de wegenbelasting afschaffen en de brandstofprijzen voor auto’s verhogen.
  hoeven ze geen stickers meer te laten maken, (zijn toch altijd te laat) en mensen met zware auto’s die veel kilometers draaien betalen meer als mensen die korte stukjes rijden.

 14. Obispo het zoveelste ‘lichtend’ statenlid, lol

 15. Nieuwe Nummerplaten omdat de overheid (lees: neef, zus, oom, broer) dan 30 miljoen kan verdienen.

  Is het ook nog ergens anders zinvol voor?

 16. 30 miljoen extra verdienen? Pardon? Hoeveel auto’s zijn er in Curacao, zo’n 60,000 misschien? Dat wordt dus f500 per auto, asjeblieft. Bovenop de “normale” wegenbelasting, want die moet je toch betalen, dus dat telt niet als extra.

 17. Curtley Obispo.. Weer een nobody en dat is statenlid.

  Nieuwe nummerplaten om geld te verdienen. Zijn neef zal dit wel vast en zeker kunnen leveren. Kosten 10 miljoen maar overheid betaald 30!

 18. Geef iedereen een vaste nummer en automatiser die zooi nou eens een keer .
  Wake up .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *