ParadiseFM | Plaza Hotel verkocht

Bolero wil het hotel opknappen en in de zomer van volgend jaar de deuren weer openen | Persbureau Curacao

Het Plaza Hotel is verkocht. Het hotel in Punda ging in juni 2017 falliet en werd in eerste instantie snel verkocht voor 16.3 miljoen gulden aan Amerikanen. Later bleken zij niet over de brug te komen met het geld.

Vanmorgen werd bekend dat de uit Ohio afkomstige Thomas Bolero het hotel voor 13,5 miljoen heeft gekocht. Hij gaf aan al langer verknocht te zijn aan het hotel en ruim tien jaar in de hotelbranche te zitten. Bolero wil het hotel opknappen en in de zomer van volgend jaar de deuren weer openen.
Plaza Hotel

Bron: ParadiseFM

10 Reacties op “ParadiseFM | Plaza Hotel verkocht

 1. De Rechtsstaat

  Waarom google’n? Het is toch allemaal na “de nodige due diligence” in kannen en kruiken!

  Hou mij a.u.b. op de hoogte van “the grand reopening”.

 2. Even Googlen, Thomas Bolero.

 3. We gaan het beleven mensen .

 4. Klopt Joep, ben ook zeer benieuwd.

  Girobank maakt zich daar terecht niet druk over, die pakken 10 miljoen en schrijven nog eens dat bedrag af op de restantvordering.

  Laten we blij zijn dat er in ieder geval iets met het pand gaat gebeuren. De nieuwe eigenaar zal geen tien miljoen neerleggen zonder plannen voor het gebouw.

 5. Over 6 maanden open???

  Kan niet. 2 jaar minstens. Nooit lijkt me waarschijnlijker.

 6. Joep Meloen

  Over 6 maanden moet het alweer open zijn ?????

  Is deze Bolero al eens door het gebouw gegaan ? Dit pand moet van top tot teen van binnen en van buiten worden gerenoveerd. Alle kabels, leidingen, installaties etc moeten worden vervangen. Betonrot zit van onder tot boven en in de Penthouse kijk je door de scheuren in de muren zo naar buiten.
  Hoop niet dat ze bij Kooyman wat joint compound gaan halen en de boel gaan dichtsmeren.
  De inspectie moet hier bovenop zitten. Het pand moet professioneel worden gerenoveerd, waarbij de betonrot absoluut de prioriteit moet hebben. Er is geen enkel bedrijf op Curacao dat een karwei van deze omvang aan kan oftewel er moeten bedrijven van buitenaf komen.
  Wanneer ik kijk naar het Marriott dan zien we al een 2 jaar durende renovatie. Het Plaza zal minstens eenzelfde periode in beslag nemen (wanneer je het goed wilt doen). Het feit dat de koper nu beweert dat hij het in 6 a 7 maanden voor elkaar kan krijgen vertelt mij dat hij of geen verstand van zaken heeft of de boel verschrikkelijk gaat belazeren.

  En geen van beide is goed voor het eiland.

 7. De Rechtsstaat

  Wellicht ben ik één der van, maar deze “Bolero” moeten wij goed in de gaten houden. Hij is uit hetzelfde hout gesneden als de (voormalige) eigenaren die het hotel in deze staat hebben achtergelaten.

  Lang geleden hadden wij het (real) “Plaza Hotel” en daaropvolgend tig aantal exploitanten (de ene nog bekender dan de andere). Waarom gaat het iedere keer mis?

 8. Azijnzeikers, wees blij dat deze schandplek in Punda verdwijnt.

  Ben wel benieuwd of het renovatie of nieuwbouw wordt.

  In tegenstelling tot velen vond ik de toren niet lelijk, ja ik heb smaak, en vanuit het voormalige restaurant (‘Penthouse’) op de bovenste etage had je het mooiste zicht van het eiland.

  Tenzij je de buurman van Jachmin Pinedo bent natuurlijk.

 9. Laten we hopen dat de regering niet trigger happy is om een succes te melden maar dat ze nu ook een degelijk plan van aanpak van Thomas Bolero hebben. Anders hebben we over twee jaar weer hetzelfde probleem, onbetaalde rekeningen en faillissement.

 10. Heeft ie al betaald ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *