ParadiseFM | Regen gooit bij inspectie catcracker roet in het eten

Raffinaderij Isla brand catcracker | Caroline Castendijk

De inspectie van het fakkelsysteem door de Isla was aan het begin van de middag nog niet afgerond, meldt de Amigoe. Dat systeem bevindt zich op grote hoogte, zo’n 103 meter.

Omdat niet duidelijk is hoe de conditie van de buitentrap is na de brand vorige week wordt voor de inspectie van de top van de catcracker een verstelbare kraan ingezet. De regen vanmorgen gooide roet in het eten. De installatie vatte afgelopen vrijdag vlam doordat benzine in brand vloog. Er ontstond een vuurbal. De top stond urenlang in brand.

Volgens woordvoerder van de Isla Henny Cornelia is er een observator van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur aangewezen die zal meelopen met de inspectie. De Isla zelf heeft een team ingezet dat bestaat uit, zoals Cornelia zegt, onafhankelijke personen binnen de raffinaderij. Ze zouden wel kennis hebben van het proces, maar daarbij niet zelf betrokken zijn.

Uit de schoorsteen van de catcracker is ook deze keer wit poeder gekomen dat is neergedaald op de naastliggende wijken Wishi en Marchena. Omdat de catcracker net was opgestart zou het niet ‘vervuild’ zijn en met water gewoon weggespoeld kunnen worden, verzekert de woordvoerder althans.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *