ParadiseFM | Rhuggenaath: Geen garanties over toekomst Isla, maar wel focus op oplossingen

Premier Eugene Rhuggenaath | Curacao Chronicle

Premier Eugene Rhuggenaath kan geen garanties geven over de toekomst van de Isla raffinaderij, maar hij kan wel garanderen dat de focus ligt op scenario’s die de raffinaderij open houden en de problemen oplossen. Dat zegt hij tegen Paradise fm.

Op dit moment en gezien de economische situatie is de werkgelegenheid bij de raffinaderij te belangrijk. “We moeten nu focussen op de productiviteit en economische groei. Daarna kunnen we een pad creeren voor eventueel nieuwe industrieen en economische activiteiten.’

De hoogste prioriteit heeft nu het ondertekenen van een overeenkomst met een partij voor de korte termijn. Daarna volgt een gesprek met PDVSA over deze partner en investeringen die gedaan moeten worden. Rhuggenaath benadrukt dat duurzame energie wel iets is wat op de agenda staat.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Rhuggenaath: Geen garanties over toekomst Isla, maar wel focus op oplossingen

 1. @Bash,
  Geen hoopgevendegedachte.
  Persoonlijk geloof ik dat wat de mens onderscheidt van dier is zijn vermogen om keuzes te maken. Dus in die zin heb jij gelijk onvermogen is een keuze.
  Ook ben ik van overtuigd dat op onze eilande ‘keuzes’ worden opgedrongen. Wij zien dat in de relatie van Claude Whatey tot nu Theo Heyliger. De moord van Helmin Wiels. Of in de cruele wijze waarop Schotte als eerste premier het land Curaçao is opgedrongen. Evenzo de zaken/taken kabinetten die de eigen zaken regelden en de taken voor de bevolking negeren.

 2. @Hoedanook.
  Ja, kan je erven. Elke politicus erft van zijn voorganger. Dus elke politicus heeft een brevet van onvermogen

 3. Als je als regering(en) pas 1 of 1.5 jaar van te voren begint te zoeken naar een partner(s) omdat per 2019 het huurcontract eindigt dan ben je wel ongelooflijk stupid als bestuurder.
  De schamele huur van 3,33 dollar per m2 per jaar die PdVSA tot op heden betaalt en ook geen winstbelasting hoefft af te dragen geeft slechts aan hoe onglooflijk stom de politici zijn/geweest. Het is eigenlijk knap beschamend.
  Si mi sa mi pasado i mi presente mi por skohe mi futuro! En nog hebben deze en vorige schaamteloze figuren niets in kaart gebracht.

 4. Olie is uit. Die vervallen roestbak heeft alleen schrootwaarde. Wel eens van vechten tegen windmolens gehoord?

 5. @Bash,
  Kan je onvermogen erfen?

 6. Dat heb je met een erfenis van voorgaande regeringen.

 7. @Pukkie en @Schiedam,
  Gaf hij dat ‘asperientje’ of plakte hij die ‘pleister’ zelf trekken aan de dode paard dat zou nog enige actie inhouden. Het hele team Rhuggenaath staart apathisch naar de situatie zonder maar iets te kunnen (willen of weten) te ondernemen. De haven ligt plat doordat de raffinaderij niet draait. Enkel een verdwaalde schip spoelt aan voor reparatie. Ondertussen hebben wij FEFFIK wel aan Damen overgedragen. Alcala-Wallé is enkel bezig met ruziemaken, waardoor arbeidscontracten vervolgens afgekocht moeten worden. Zo blijft het geheel gestaagd achteruit gaan zonder enige zicht dat het tij zal keten.

 8. Fred Schiedam

  En maar blijven trekken aan het dode paard …….

 9. Ruggenaath houdt hiermee een van de belangrijkste stukken grond bezet, voor een industrie die langzaam achter de horizon verdwijnt.
  Het was beter als hij een plan heeft voor de revival van de Curaçaose economie. Nu is hij de dokter met een doosje pleisters en een aspirientje bij een operatiepatient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *