ParadiseFM | Rhuggenaath wil Curaçaose economie moderniseren

Rhuggenaath bezocht de afgelopen dagen politiek Den Haag voor overleg | John Samson

Minister-president Eugene Rhuggenaath wil de Curaçaose economie moderniseren. Hij denkt daarbij aan hulp van de Wereldbank of het Internationaal Monetair Fonds.

Op die manier wil hij volgens het Antilliaans Dagblad ‘een snelle ommekeer realiseren van de precaire situatie waarin de Curaçaose economie zich bevindt’.

Rhuggenaath bezocht de afgelopen dagen politiek Den Haag voor overleg.

Bron: ParadiseFM

14 Reacties op “ParadiseFM | Rhuggenaath wil Curaçaose economie moderniseren

 1. Rhuggenaath geeft tenminste toe dat we het niet alleen kunnen om het land vooruit te helpen. De eerste stap die Rhuggenaath nu moet nemen is het in gang zetten van een mentaliteits verandering voor alle politici en hun vriendjes. Als ik hem was, zou ik alle politici en vriendjes naar een heropvoedings kamp sturen voor een versnelde bootcamp mentaliteit en integriteit. Als het bij deze figuren gelukt is, volgt de bevolking vanzelf. Het is immers meeloopvee.

 2. Norbert George

  Joep, je maakt eens temeer duidelijk dat inspraak zonder inzicht, leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

  Evenals het soort politici waar jij op doelt, is Curacao net zo min gebaat bij stemgerechtigden als jijzelf, die keer op keer stemmen op deze politici, die reeds hebben bewezen niets voor elkaar te krijgen en daar ook niet mee bezig zijn.

  Overigens kan je de mentaliteit van willekeurig persoon veranderen (doing things right), echter als dit gebeurt in een structureel niet-functionerend systeem (het aanpakken van dit probleem is “do the right thing”), dan is dat zand naar zee dragen. Immers, het systeem heeft zo haar eigen eigenschappen, die boven elk individu staat en die je dus niet kan afdwingen door mentaliteitsverandering bij het individu.

  En over je persoonlijke aanteigingen aan mijn adres, heb ik (in het verleden) al genoeg gezegd. Ook hier heeft te gelden: inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraak zonder uitzicht.

 3. Integrity is about doing the right thing, not about the “right” to do things.

  Zo vinden we het op het eiland blijkbaar een “right” om op betaald studieverlof te gaan op je pensioengerechtigde leeftijd, of jarenlang wachtgeld trekken simpelweg omdat de mogelijkheid er is, elkaar miljoenensalarissen toespelen, de wereld afreizen omdat er “budget” is terwijl er zoveel te korten zijn op andere socialere vlakken, of je via nepotistisch laten plaatsen op vitale (directeurs)posten door politieke vriendjes van je moeder (Lasten) , vader (dochter Gijsbertha) of oom (Zus Ersilia) en nog véle anderen.

  “Doing the right thing” is een mentaliteits instelling en vergt morele moed die maar heel schaars te bespeuren is bij de gevestigde (politieke) elite.

 4. Helemaal juist Joep.

  Helaas komen we om in de Nortbert Georges, de Tilly Pikeries en Menki Rojers.

  De Alvin Daals en de Zussen de Lannooy.

  De Ensley Tromps en de Stephen Capellas en Neysa Isenias.

  Ik heb mijn hoop op verbetering al lang opgegeven. Het zal mijn tijd wel duren.

 5. Dat Norbert geld via de overheid ontvangt kan ik hem niet kwalijk nemen, kennelijk vinden wij het makkelijker om mensen wachtgeld te geven dan besluiten te nemen.

  Je kan er altijd voor kiezen om zelf ander werk te zoeken! Helemaal als je politiek benoemd was!

 6. Curacao revisited

  @Joep Meloen: je valt nogal in herhaling. Norbert heeft een punt hier dat wij niet bezig zijn met de juiste prioriteiten zoals betrouwbaar en betaalbaar onderwijs, elektriciteit, water, internet, veiligheid infrastructuur etc, maar dat wij bezig zijn met allerlei projecten die geen prio hebben maar wel veel geld kosten. Dat Norbert geld via de overheid ontvangt kan ik hem niet kwalijk nemen, kennelijk vinden wij het makkelijker om mensen wachtgeld te geven dan besluiten te nemen.

 7. Joep Meloen

  @ Norbert George,

  De economie hoeft niet gemoderniseerd te worden, de mentaliteit van velen wel. Zeer velen, waaronder ook jij, vinden het heel normaal om geld te ontvangen van de belastingbetaler en daar geen prestatie tegenover te zetten. Jullie denken allemaal dat de geldbomen tot in de hemel groeien en menen zelfs recht op dat geld te hebben omdat iemand je ooit aan dat baantje heeft geholpen. Dat daar werk tegenover moet staan is een brug te ver.

  Wanneer we hier op Curacao gewoon eens zouden beginnen met het werk uitvoeren waarvoor iedereen is aangenomen, ophouden met gratis geld te verlangen, ophouden met geld of andere zaken stelen van de baas (wie de baas dan ook mag zijn), ophouden met geld verlangen van derden voor het verrichten van normale prestaties etc etc, dan zou dit eiland al zoveel verder zijn dan dat we nu zijn.
  Echter, we gaan daar nooit komen omdat onze mentaliteit alhier is dat we zo min mogelijk werk willen verrichten tegen zoveel mogelijk geld. En er is een economische wetmatigheid waarin wordt aangegeven dat dit onmogelijk is.

  Wil je de economie verbeteren ? Begin bij het veranderen van de mentaliteit en dat betekent dus ook die van jou.

 8. Rechtsstaat, je zou bittere tranen moeten janken met soortement va parlementariers mfk kdnt , ps zoals wilsoe en cordoba.

 9. “Rhuggenaath wil de Curaçaose economie moderniseren”.

  Dan zal Rhuggenaath eerst de regering / ministers en parlementsleden moeten re-wiren (lees : allemaal naar huis sturen inclusief hemzelf en vervangen met een zakenkabinet die niet uit gangsters van de gevestigde orde bestaat.

 10. Ook dat nog

  Huilie huilie, jank jank. En maar weer het handje ophouden, want we hebben wederom gefaald.
  Wat kunnen we hier eigenlijk wel….

 11. De Rechtsstaat

  Laten wij onze gezamenlijke borsten maar nat maken.

  Partido MAN heeft onlangs “niet zo integere” Stevie weer aangedragen voor de ministerschap.

  Ik heb geen tranen meer, om te huilen.

 12. Fred Schiedam

  Laten ze eerst beginnen om de politiek te fatsoeneren.

 13. Norbert George

  De economie moderniseren betekent het systeem transformeren, dat is, het economisch systeem.

  Echter, als je dan weer hoort welke termen er gebruikt worden, metname “reformeren”, dan weet je al hoe laat het is. Dat wordt meer van hetzelfde, ofwel “doing things right”. En als je “the wrong thing” alleen maar beter doet, dan zijn we morgen nog verder van huis.

  Onze bestuurders zouden er goed aan doen eerst eens kennis te nemen van de basis van systeemleer. Curacao is toe aan een algehele transformatie van haar economisch systeem (do the right thing), iets dat nimmer door het huidige bestuur gerealiseerd kan worden, zo heeft de realiteit reeds bewezen.

 14. Curacao revisited

  wij hadden toch het groeiakkoord of is dat al weer in de prullenbak beland? Deze regering springt van de hak op de tak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *