ParadiseFM | Rijden onder invloed niet vaak bestraft met gevangenisstraf

De chauffeur van de Kia overleefde de klap niet, zijn partner raakte bekneld en moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden

De 37-jarige Nederlander die vorige week een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte blijft voorlopig vast. Dat vertelt woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos.

De man botste vorig week maandag frontaal op een andere auto waarvan de bestuurder overleed. De man bleek onder invloed te zijn van alcohol.

Wat de man staat te wachten is volgens Serphos onduidelijk. Iemand die een dodelijk ongeluk veroorzaakt, wordt vaak rijontzegging opgelegd, een voorwaardelijke gevangenisstraf, een werkstraf of boetes. Het komt zelden tot een veroordeling met gevangenisstraf. Volgens Serphos is het wettelijk moeilijk om dood door schuld te bewijzen, vooral omdat er geen opzet in het spel is. Het OM richt zich zodoende vaak op bijvoorbeeld roekeloos rijden.

Ook benadrukt Serphos dat iemand vaak wel weken in voorarrest zit. Hoe lang de man in dit geval nog zal vastzitten, hangt af van verschillende omstandigheden zoals of de man hier woont, of hij de kostwinner is of of hij kinderen heeft. Dit weegt allemaal mee in de overweging om iemand’s voorarrest te verlengen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Rijden onder invloed niet vaak bestraft met gevangenisstraf

  1. In Nederland kan er naar wettelijke omschrijving voor rijden onder invloed maximaal een gevangenisstraf van 6 maanden worden opgelegd en een boete van de derde ca 7700 euro. Als je geen mazzel met de rechter hebt kan je rijbewijs ingevorderd voor 5 jaar. Dus wat dat betr. wijkt het WvS NL/Cur dus niet veel van elkaar af. Maar dat zullen de ‘slimmerikken’ (!) op dit forum niet toegeven.
    Wat het invorderen betr veel mensen blijven gewoon rijden – zonder – rijbewijs en hopen niet gepakt te worden.

  2. Drink on, Carlos Monk – Rob ‘Polar’ Blaauw – Carla Hueck, drink on.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *