ParadiseFM | RvA: screeningswet druist in tegen Staatsregeling

RvA: Parlement zou makkelijker de screeningsvoorwaarden moeten kunnen wijzigen

De screeningswet druist in tegen de Staatsregeling. Dat laat de Raad van Advies volgens de Amigoe weten. De Raad oordeelde in 2012 toen de wet inging nog positief over de landsverdening, maar adviseert vandaag dat deze zo snel mogelijk aangepast moet worden.

Volgens de Raad is het belangrijkste punt dat de wet gewijzigd kan worden als tweederde meerderheid van de Staten hierin meegaat. Dit geldt ook voor de Wet op de Begrotingskamer, maar zou alleen mogen gelden voor de Staatsregeling.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | RvA: screeningswet druist in tegen Staatsregeling

  1. “Screeningswet druist in tegen Staatsregeling”. Het heeft 7 jaar geduurd om hierachter te komen? Dit kan 2 redenen hebben, één Schotte is achter tralies dus de wet is niet meer nodig of de wet moet aangepast worden om Steven Martina straks niet in de weg te staan. Hoe je het wendt of keert ze hebben een 2/3 meerderheid nodig dus ze moeten de wet aanpassen mbv de corrupte oppositie.

  2. Met mensen als Cooper, Carolina, Constantia en in het verleden oa schotte en Braam in de Staten dan lijkt me dat de screening niet werkt

  3. Welke screening, met Constantia en Carolina (ernstige mishandeling van zijn vrouw en baas) in de Staten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *