ParadiseFM | Schotte meldt zichzelf morgenochtend bij de gevangenis, wil arrestatie thuis door OM voorkomen

Na de uitspraak van de Hoge Raad vorige week hadden Schotte’s advocaten nog gevraagd om electronisch toezicht, met een enkelband, in plaats van celstraf. Omdat zijn kinderen hem als vader nodig hebben | Extra

Oud minister-president Gerrit Schotte zal zichzelf morgenochtend om 9 uur melden bij de poorten van de gevangenis om zijn celstraf van 3 jaar uit te zitten.

Zoals bekend werd vorige week door de Hoge Raad bevestigd dat hij is veroordeeld wegens onder meer ambtelijke corruptie. Schotte wil voorkomen dat er een mediashow plaatsvindt als hij thuis zou worden gearresteerd door het Openbaar Ministerie. Daarom meldt hij zichzelf. Dat zei hij gisteren in een persconferentie.

Wel roept hij zijn aanhang op hem te vergezellen tot aan de gevangenispoort toe. In een vorige week aan het OM gestuurde brief zegt hij gebruik te willen maken van het zogenaamde zelfmeldrecht. Volgens Schotte zijn er kort geleden twee zware criminelen vrijgelaten om plaats te maken voor hem. Het OM heeft nog niet gereageerd op de brief.

Na de uitspraak van de Hoge Raad vorige week hadden Schotte’s advocaten nog gevraagd om electronisch toezicht, met een enkelband, in plaats van celstraf. Omdat zijn kinderen hem als vader nodig hebben. Volgens de rechtbank was er geen tijd meer om het verzoek op deze korte termijn te behandelen. Electronisch toezicht wordt daarnast doorgaans toegekend aan gedetineerden die het grootste deel van hun straf hebben uitgezeten en zich goed hebben gedragen in de gevangenis.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Schotte meldt zichzelf morgenochtend bij de gevangenis, wil arrestatie thuis door OM voorkomen

 1. Fred Schiedam

  Hij denkt nog steeds dat de overheid er is om te dienen. Walgelijk crimineel sujet!

 2. Abraham Mossel

  Die zelf melding was alleen maar bedoelt dat zijn monky aanhang hem kon begeleiden naar het gevang, geloof mij maar hij word gewoon van ze nest gehaald en zonder monky protesten zit hij in het hok, het OM is niet achterlijk al zou je het soms wel denken.

 3. Hij wil geen mediacircus maar vraagt wel zijn aanhangers om hem te vergezellen naar de gevangenis. Dus hij wil dat circus wel.

 4. Showroe di Emmastad

  I heared that Big PaluBrabu, presently residing in Bon Futuro, was desperately looking for a playbuddy. Had to be no bigger than a lepricon and sporting boyish young looks. Do not fear folks…… PaluBrabu will be making sure that Schotte won’t be void of all kinds of entertainment and passtime pleasures. There may be some bodily soreness involved, but there will be plenty of soothing ointment available. Have fun inside, you li’l convict.

 5. Ik heb geen woorden meer. Hoe deze;” RAT”, het recht heeft nog eisen te stellen hoe Justitie hem moet gaan aanpakken. Er komt gewoon bloed onder mijn nagels, nu ik dit leest. Damn.

 6. Kan me herinneren dat Drechi pa bosnan Tur altijd ons vertelde dat GS nooit ging zitten.

 7. Ophalen van Schotte rechtstreeks uitzenden op Telecuracao, TV Direct en Pais.

  Foto’s voor alle kranten laten maken door Ramay Soemanta (Radio Dolfijn betaal hem).

  Welkom in Bon Futuro wordt verzorgd door Schottes slet Stella van Rijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *