ParadiseFM | Sint Maarten: pas in 2021 weer klein overschot op de begroting verwacht

Foto van de ravage vlak na de orkaan Irma (c) AFP

St. Maarten zal tot en met 2020 met niet-sluitende begrotingen moeten werken volgens de ontwerp-begroting voor 2018 die het parlement morgen behandeld.

De tekorten lopen op tot ruim 486 miljoen Antilliaanse gulden. Pas in 2021 voorziet de regering een klein overschot van 4,1 miljoen. St. Maarten heeft de komende jaren liquiditeitssteun van Nederland nodig; anders kan ze haar rekeningen niet betalen.

In 2018 bedragen de geprojecteerde uitgaven iets meer dan een half miljard. Daar staat 303,4 miljoen aan inkomsten tegenover. Een krimp van 9,1 procent. Dit vindt zijn weerslag in ‘dramatisch lagere belastingontvangsten’.

De regering kampt ook met grote betalingsachterstanden aan gezondheidsverzekeraar SZV, het Algemeen Pensioenfonds Sint Maarten en andere crediteuren; per juli 2017 was dit bijna 107 miljoen gulden. Dat meldt Caribisch Netwerk.

Foto van de ravage vlak na de orkaan Irma (c) AFP

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Sint Maarten: pas in 2021 weer klein overschot op de begroting verwacht

  1. De parlementsleden van Sint Maarten zijn de best betaalde parlementariërs van het Koninkrijk. Vreemd dat desondanks de Nederlandse belastingbetaler liquiditeitssteun moet geven aan Sint Maarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *