ParadiseFM | Sitek wil pas volgend jaar acties rondom Feffik

Lio Plantijn vakbond Sitek | Extra

Sitek wil in het nieuwe schooljaar om de tafel met de overheid, het bedrijfsleven en werknemers van Feffik om tot een oplossing te komen.

Dat vertelt vakbondsvoorzitter Darius Lio Plantijn. Volgens Plantijn is dit standpunt gisteren duidelijk gemaakt aan de overheid, maar gaan zij niet akkoord. Plantijn vindt dat er te snel een beslissing wordt gemaakt en dit grote onrust veroorzaakt bij leerlingen en werknemers.

De onderwijsminister Marilyn Alcala-Walle wil het opleidingsinstituut sluiten op de manier waarop het nu functioneert: er moet een reorganisatie plaatsvinden. Volgens Alcala-Walle is er veel overheidsgeld gestopt in Feffik terwijl het geboden onderwijs niet voldoet aan de eisen. Plantijn zegt te vermoeden dat de overheid afspraken heeft gemaakt met andere leerbedrijven en de beslissing daarom per se nu moet worden gemaakt.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Sitek wil pas volgend jaar acties rondom Feffik

  1. Was het niet de PAR die destijds zelf de LTS afschafte om Nederland na te apen, zonder erbij na te denken wat voor gevolgen dit voor jongeren had? Waar vindt men tegenwoordig nog een goede timmerman, metselaar etc. op Curacao?

  2. Feffik presteerd niet. Ook altijd gezegend met een aantal clowns in de rvc

  3. Volgens mij had de PAR, waar deze minister van is, al jarenlang ook het onderwijsportefeuille. Ga me niet wijsmaken dat verspilling iets van de laatste jaren is. 10 jaar geleden zat de PAR er ook bij, als ik me niet vergis. Hou toch op met het verschuiven en verschuilen achter een ander.

  4. De onderwijsminister heeft gelijk. Al tientallen jaren presteert Feffik onder de maat. Nederlandse bedrijven hebben Feffik gesponsord en Feffik heeft nooit geleverd in de vorm van vakbekwame leerlingen. Hier staan dus niet de beste leraren voor de klas of in de werkplaats. Als je als overheid keuzes moet maken (je kunt het geld maar 1 keer uitgeven) en je moet ingrijpen in de onderwijsstructuur (te duur), dan is het besluit dus simpel en te verwachten. Niet piepen, je zag het aankomen. Een vakbond gaat niet over onderwijskwaliteit, maar over werkgelegenheid. Het had Sitek gesierd wanneer zij 10 jaar geleden voor Feffik waren opgekomen om het onderwijs te verbeteren en dus daarom en daarmee werkgelegenheid vast te houden. Kortzichtig gedrag van Sitek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *