ParadiseFM | Statenvoorzitter Millerson laakt gebrek aan respect van Den Haag voor Caribische partners

 

Millerson noemt o.a. de ontmoedigingsplannen van Leeuwarden en het voorstel van een nieuwe geschillenregeling dat totaal niet tegemoet komt aan de wensen van de vier parlementen | Nico van der Ven

Statenvoorzitter William Millerson noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat er binnen het Koninkrijk na een groot aantal jaren van gezamenlijk verleden nog steeds een ernstig gebrek aan respect, vertrouwen en solidariteit is voor de partners in het Caribische deel van het Koninkrijk.

Dat zei Millerson bij de opening van het interparlementair Koninkrijksoverleg, Ipko gisteren in Sint Maarten. Volgens Millerson moet aantal zaken beduidend anders. Hij noemt onder meer het voorstel van een nieuwe geschillenregeling dat totaal niet tegemoet komt aan de wensen van de vier parlementen. Ook verwerpt hij het plan van de burgemeester van Leeuwarden om kansloze Antillianen te ontmoedigen om zich te vestigen in de gemeente.

Daarnaast zegt hij dat er vanuit het Europees deel van het Koninkrijk weinig begrip is voor de dagelijkse realiteit die de komst van vele Venezolanan teweeg brengt op Aruba, Curaçao en ook Bonaire. Die problemen uiten zich in onder meer de volksgezondheid, het onderwijs, werkloosheid, criminaliteit en prostitutie, volgens Millerson.

Vanwege de kleinschaligheid van de gemeenschappen gaat een zeer negatief effect uit van deze migratiestroom. Hij vraagt hiervoor meer begrip en inzicht van de partners in het Europees deel van het Koninkrijk.

Foto Nico van der Ven

Bron: ParadiseFM

6 Reacties op “ParadiseFM | Statenvoorzitter Millerson laakt gebrek aan respect van Den Haag voor Caribische partners

 1. Respect moet je verdienen!

 2. Showroe di Emmastad

  I’ll put it as plain as can be: Ik word dood- en doodziek van dat “rèspèt”-gedoe. Echt, ik had gehoopt dat wij die mentalidat di katibu kwijt waren. (slavenmentaliteit oid)
  Uit de rechtbank: “waarom heeft verdachte alsnog op het meewerkende, uitgeschakelde slachtoffer buitensporig geweld toegepast? Verdachte: hij keek mij gewoon recht aan, e a faltámi rèspèt.”

 3. Vanwege de kleinschaligheid van de gemeenschappen gaat een zeer negatief effect uit van deze migratiestroom.

  Op de eilanden zijn altijd al grote groepen illegalen geweest. Snap het probleem nu niet zo 1-2-3

 4. Gebrek aan respect?

  Hoe kun je respect verwachten als je met Menki Rojer en Pik Pisas komt opdraven?

  https://antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2014/Augustus/25-08-14/P03.pdf

 5. Fred, je hebt 100% gelijk. Als je alleen al naar de foto kijkt dan heb je al gegeten en gedronken. Daar zit tenminste voor 40 jaar cel op een rij. En daar moeten wij respect voor hebben, never.

 6. Fred Schiedam

  Gelet op de samenstelling van de Curacaose delegatie (met o.a. Pisas en Rojer) en als Jacinta zich binnenkort bij de gevangenispoort mag melden, het Curacaose parlement voor 10 % uit in de gevangenis zittende veroordeelde criminelen bestaat, is het geen wonder dat je niet wordt vertrouwd (laat staan gerespecteerd). Het gedrag van de zich zelberijkende Sintmaartense politici spreekt ook boekdelen.
  Het ikke-ikke-ikke denken van de parlementsvoorzitter blijkt ook uit het totale gebrek aan inlevingsvermogen in de Leeuwardense problemen waar een handjevol Curacaonaars zware criminelen problemen veroorzaken; hij kon beter deze veroordelen dan degenen die proberen verdere aanwas van deze populatie in te dammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *