ParadiseFM | ‘Steeds meer Venezolanen betrokken bij ELN-aanvallen in Colombia’

„Het aantal Venezolanen dat deelneemt aan dit soort ELN-acties neemt toe”, waarschuwde de minister, die ook stelde dat Venezolanen steeds vaker betrokken zijn bij misdrijven in zijn land | EPA

Venezolanen zijn steeds vaker betrokken bij aanvallen van ELN-rebellen in Colombia. Dat zei de Colombiaanse minister Luis Carlos Villegas van Defensie, die met zijn Venezolaanse ambtsgenoot Vladimir Padrino gaat overleggen over de veiligheidsmaatregelen aan de ruim 2200 kilometer lange grens.

Villegas verwees naar een aanslag waarbij vorige maand zes agenten om het leven kwamen en tientallen mensen gewond raakten. De Colombiaanse inlichtingendiensten concludeerden volgens de minister dat de aanslag was gepland in Venezuela.

Hij zei ook dat twee Venezolaanse ELN-leden afgelopen weekend omkwamen toen een explosief afging waarmee ze een gedeelte van een snelweg wilden opblazen.

„Het aantal Venezolanen dat deelneemt aan dit soort ELN-acties neemt toe”, waarschuwde de minister, die ook stelde dat Venezolanen steeds vaker betrokken zijn bij misdrijven in zijn land.

Venezuela verkeert in een diepe crisis. Vele duizenden Venezolanen zijn daarom naar het buitenland gevlucht.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | ‘Steeds meer Venezolanen betrokken bij ELN-aanvallen in Colombia’

  1. Applaus voor jezelf , jonge !

  2. Volgens mij heeft een zekere @ericlapas van de week hierover iets gezegd maar hij is toen door betweters voor gek verklaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *