ParadiseFM | Team onderzoekt dood jongen tijdens operatie in Sehos

De betrokken chirurg was eerder dit jaar enkele maanden op non-actief gesteld na klachten van personeel van de operatiekamer.

Vanuit de Inspectie voor de Volksgezondheid is een team geïnstalleerd om de toedracht te onderzoeken van de dood van een 11-jarige jongen vorige week in het Sehos. De jongen overleed tijdens een operatie.

Het team is opgericht op verzoek van de huidige inspecteur-generaal Irving Kelli en bestaat uit drie personen uit de gezondheidssector plus een jurist.

Parlementariër Giselle Mc William heeft aangedrongen op het onderzoek. De betrokken chirurg was eerder dit jaar enkele maanden op non-actief gesteld na klachten van personeel van de operatiekamer.

Verschillende media hebben het over een verkeerde diagnose die zou zijn gesteld waardoor de 11-jarige jongen zou zijn overleden. Het team moet dit onderzoeken.

Bron: ParadiseFM

23 Reacties op “ParadiseFM | Team onderzoekt dood jongen tijdens operatie in Sehos

 1. Ik denk dat het meest schandalige op dit forum de reactie is van ene @Frank die meent een ieder te moeten beledigen. Onvoorstelbaar dat de redactie dit goedkeurt.

  Je mag je gevoeglijk afvragen of er nog wel eens gemodereerd wordt. Ik heb mijn ernstige twijfels in ieder geval. Over beschaving gesproken.
  Schaamteloos.

 2. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 3. Inspectie had deze chirurg ook opegelegd om papiaments te leren. Volgens mij spreekt hij nog geen woord papiaments. Dus heeft ook lak aan wat inspectie oplegd. En heeft dan zeker het beste met zijn patienten voor ??

 4. @Meloen,
  Klopt, jou reactie is helemaal niet vreemd. Zijn wij van jou gewend. Alles wordt beoordeelt langs jouw eigen ‘color-line’. Tot het ridicule toe zodat je zelfs het onverdedigbare wilt verdedigen.

  De dood van een kind is niet normaal. Er moet grondig onderzoek komen naar de ‘cultuur’ (instelling, arts, inspectie en politiek) dat dit soort ‘praktijken’ mogelijk maakt. Crimineel gedrag is hier zeker niet uitgesloten.

 5. @ Hoedanook

  Zie de bijdragen van ‘Trots op Curacao’ en trek daar lering uit.

  Dan zul je begrijpen dat mijn reactie niet zo vreemd was.

 6. Weet U het nog? de pontonbrug festifal die maar niet kwam wel ging de organisator met de buit ervan door.Ieder die een kaartje had gekocht was hun geld kwijt.was de broer van mc wiliam.mensen leven kan je niet mee vergelijken maar toch zij kwam niet voor de gedupeerden op.
  hypocrite ten top.
  Sterkte aan de familie van het 11 jarige jongen.

 7. Sorry hoor maar wie neemt ene McW nog serieus Iemand die net als de rest thuishoort in het rijtje zakkenvullers die Bla bla en op kosten vde belastingbetaler.

 8. Fred Schiedam

  Schimmig rollenspel van de parlementsleden; met het schofferen met hun instemming door de Minister is er een einde gekomen aan een ONAFHANKELIJKE medisch inspectie. Hoe zat dat ook alweer met dat verdonken kalf en de te dempen put?

 9. Kwetsend voor de familie om op deze manier alles te blijven oprakelen.
  wanneer houdt het eens op met die stront smijterij?
  Een aantal reacties lijkt me uit frustratie te zijn geplaatst, ook sneu.
  Hoop maar dat er snel een onderzoek komt door een onafhankelijke commissie.

 10. De specialist in kwestie is al veel langer in opspraak….ook tijdens het bewind van Huurman…

  Link: https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/17105-inspectie-pleit-voor-eerherstel-chirurg#.XBjPpnNIn7U.whatsapp

 11. Trots op Curaçao

  @hoedanook,
  Mooi aangehaald stuk en zoals altijd weer ‘wijze’ informatie.

  Zijn de ouders van de kinderen in een patiëntenvereniging gekoppeld aan te behandelen ziekte. Nee! Anders had de patiëntenvereniging op de bres moeten staan. Het zijn individuele die overtuigd waren dat de juiste behandeling was gegeven. Hadden zij enige invloed op het verkeerd instellen van de insuline? Nee! Kunnen zij bepalen wat dat als gevolg geeft op latere leeftijd? Nee! En nu zitten we met 1200 kinderen die niet weten wat hun toekomst gaat bieden. Fijne gedachte. (cynisch.)

  Er zijn richtlijnen voor medische handelinen waaraan een arts zich moet houden, zo ook de behandeling. En daar schort het dus. Als er wordt opgetreden en ingegrepen dan breekt hier altijd de hel los. Zo is het nu eenmaal. En omdat het hier om kinderen gaat moet je er voorzichtig mee zijn. En dat is wat Huurman deed. Beschermen van de kinderen. Weliswaar op basis van zijn eigen rapport als inspecteur, maar toch hij deed het wel. Gefrustreerd vergat hij in welk land hij aan het werk was. Lange tenen en het mes snijd mij.

  @Giselle, Ik weet dat ik nooit met vrouwen in discussie moet gaan. Ook ingegeven door mijn opvoeding. Maar waarom steun je Huurman niet? Hij is de enige die de schreefgroei in de gezondheidszorg kan aanpakken. Jullie willen toch ook een betere volksgezondheid? Specialisten zonder de juiste documenten mogen toch niet in het Sehos of Advent werken? Ratten in een snek zijn toch ook ontoelaatbaar?

  En wat betreft de jongen van 11 jaar, die is overleden op de operatie tafel, wil ik mijn medeleven uiten. Forsa.

 12. @Kritische burger,
  😱 ontdekt dat er opportunisten zitten in het parlement!
  Een kind komt te overlijden puur door incompetentie en reaguurders willen er politiek mee bedrijven!
  Superspecialisten (van Eps) worden van het eiland weggepest en beunhazen krijgen de vrije hand. Enkel en alleen om ‘persoonlijke belangrn’ Te beschermen.

  Vraag aan o.a. @kritische burger: Hoe verschilt de dood van dit kindje (R.I.P.) met een roofoverval waarbij de toko eigenaar wordt vermoord? Serving Keli’s onderzoek team zou met onderzoekers op forensisch gebied (crimineel) aangevuld moeten worden. Waarom is er (nog) geen aangifte van moord is gedaan? Waarom is de chirurg nog niet crimineel onder ede gehoord?

  OM wordt wakker! Laat de ponche crema voor anderen!

 13. Kritische burger

  Giselle meet wel met twee maten. Als het een van haar bevriende artsen betreft, hoor je niets meer van haar. Ze komt alleen in de media als het haar goed uitkomt en met onderwerpen waarmee zij kan scoren. Ik heb het zelf ervaren. Toen ik een klacht had over een bevriende arts van haar was het ineens stil van haar kant. Geen enkele reactie meer. Dus Giselle wat ben je hypocriet. En dat soort opportunistische mensen zitten in het parlement.

 14. @Meloen,
  Alweer bezig een mening te spuwen zonder kennis van zaken?
  FYI, een nieuwe trend in de medische wetenschap is patiēnt groeperingen als pleitbezorgers. Deze groeperingen helpen sturing te geven aan de wijze (richting en prioriteit) waarop het vakgebied zich verder ontwikkeld. Dat is ‘andere koek’ dan de pseudo-wetenschap dat men in het Sehos bedrijft en ook nog durft ‘onderzoek’ te noemen. Zie ook: https://www.npr.org/sections/health-shots/2018/12/16/676809440/commentary-how-patients-have-transformed-a-medical-meeting-about-breast-cancer

  Dus, lees je eens één keertje in alvorens van (hoe noemde jij dat ook alweer?); ‘van de hoge toren te blazen(??). Niet alles dat lijkt op ‘blauwe ogen’ is ook geloofwaardig!!

 15. Het zijn toch geen dierenartsen.

 16. @ Giselle

  Ja dat vind ik inderdaad normaal. Wanneer je een arts beoordeelt op meetbare resultaten dan hoeft die arts verder geen toelichting te geven. Waarom je de ouders uberhaupt zou willen horen is mij een groot raadsel ? Wat gaan die zeggen ? ‘Deze arts is zo vriendelijk en dat is voor ons het belangrijkste, dat ze niet weet wat ze aan het doen is maakt voor ons niet uit ?’
  Zoiets wellicht ?
  Ga je ook met kinderen op school praten wanneer ze hun rekensom verkeerd hebben gedaan ? Maakt dat wat uit voor het eindresultaat ?

  Het verkeerd instellen van patiënten op insuline is gewoon meetbaar en derhalve is iedere discussie overbodig.
  De maatregel kwam van het Sehos zelf, niet van Huurman. Maar hier houden we ervan om de messenger maar af te schieten.

  Ik zou zeggen: ‘ga eens wat doen aan de frauderende specialisten en artsen’, lijkt mij een veel beter idee dan een inspecteur aan een ontslag helpen.

  En wanneer Faries inderdaad zoveel kinderen verkeerd heeft ingesteld dan mag je best gaan twijfelen aan haar capaciteiten. 1 % is acceptabel maar 60 % (zoals werd vermeld) is gewoon onkunde.

  En dan nu weer een arts in de fout, door weer een verkeerde diagnose ? Moet toch hopelijk duidelijk worden dat er iets goed mis is met de gezondheidszorg en de fors declarende specialiasten op dit eiland. Ziekenzorg is al onbetaalbaar maar men weigert dit clubje laaienlichters aan te pakken. Huurnam maakte zich daar hard voor, maar moest van jullie verdwijnen. Wat krijgen we nu ? Weer een ja-knikker die alles weer door de vingers gaat zien ?
  Ondertussen vragen velen zich af waarom dit eiland maar niet vooruit wil komen ?

 17. “Ericplas” bevriende kinderarst?Echt typisch roddels van mensen die geen argumenten genoeg hebben.Dr.Faries is niet mijn vriendin …nooit koffie nog onder een borrel met haar gesproken.
  Als jullie het normal vinden dat er een onderzoek plaatst vindt en dat dr Faries niet gehoord wordt nog ouders van kinderen die genoemd worden…. dan weet ik het niet meer! (1600 handtekening van ouders)

 18. @Lapas,
  Als een kind om wat voor reden dan ook, komt te overlijden dient dit altijd onderzocht te worden. Overal ter wereld is dit vanzelfsprekend.
  Alleen op Curaçao laten wij een “chirurg” opereren die op YouTube moet nagaan hoe een operatie gedaan moet worden. Gezien Huurman geschorst is vind de roep van McWilliam nu wel gehoor.
  Het was Huurman die Menno Misset eerder in bescherming nam.

  Dat van de kinderarts ligt geheel anders. Appels met truffels vergelijken.

 19. Huurman is pas geschorst.
  En het gedonder bij Sehos begint alweer.
  Dat is pas vooruitgang.

 20. Verschillende media hebben het over een verkeerde diagnose .
  Dat is wel heftig .

 21. Ericlapas volgens mij lees je dit niet goed wat betreft Giselle. Zij wil gewoon weten wat er is gebeurd. Heeft niks te maken met twee walletjes eten.

 22. RIP voor deze jongen. Schijnt een familielid te zijn van Casino baas Rudy Pizzolo.

 23. Het is wel apart dat Giselle Mc William nu op een onderzoek aandringt, het is dezelfde Giselle Mc William die kritiek op Huurman had toen hij een bevriende kinderarts heeft geschorst. Blijkbaar wilt Mc William van twee walletjes eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *