ParadiseFM | Toezicht Cft wordt waarschijnlijk verlengd

De begrotingen van de eilanden voldoen niet of te weinig aan de normen, ondanks allerlei aanbevelingen. | Persbureau Curacao

Omdat Curaçao en Sint Maarten hun financiën nog steeds niet op orde hebben, wordt het toezicht op die landen met drie jaar verlengd. Dat is de verwachting in Den Haag na een negatief advies over het financiële reilen en zeilen op de twee eilanden.

Een speciale commissie oordeelt dat de twee landen van het koninkrijk in de jaren 2015-2017 niet hebben gedaan wat ze eigenlijk hadden moeten doen om onder het toezicht uit te komen. De commissie vindt dan ook dat het toezicht moet worden voortgezet. De begrotingen van de eilanden voldoen niet of te weinig aan de normen, ondanks allerlei aanbevelingen.

Curaçao en Sint Maarten staan onder speciaal toezicht sinds zij in 2010 landen binnen het koninkrijk werden. Na de eerste evaluatie in 2015 over de eerste vijf jaar was het toezicht al verlengd. De raad van ministers van het koninkrijk gaat zich nu over het jongste advies buigen.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Toezicht Cft wordt waarschijnlijk verlengd

 1. Het zijn allemaal ambtenaren die rechtstreeks vallen onder het ministerie van BZ en Koninkrijksrelaties. Of ze nu hier zitten of in NL maakt, behalve voor de onkostenvergoeding , niets uit!

  Eens ben ik het wel met Clapas Gijsbertha is idd een zwakbegaafd figuur, maar ja dat zijn er wel meer binnen deze regering, lol

 2. Eens kijken welke figuren hier het hardst tegen gaan ageren, daar moet je als bewuste bewoner dus niet, zeg maar nooit op stemmen.

 3. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  CFT wordt door Nederland betaald.

 4. Ben benieuwd wat de heren en dames van het cft zich zelf betalen, het is pappen en nathouden met dat clubje. Met een zwakbegaafd iemand als Gijsbertha als minister van financiën kan je toch geen serieuze zaken doen?

 5. Nog een verkeersbeursje in Europa, voor 8 Statenleden, in 2019?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *