ParadiseFM | UNCR presenteert Plan voor gevluchte Venezolanen

Colombians and Venezuelans wait for food distribution at a local soup kitchen. Approximately 35,000 Venezuelans are crossing into Colombia’s Norte de Santander department, where the border city of Cucuta is located.  [Iris V. Ebert/IRC]

95 organisaties uit 16 landen hebben vandaag een grootschalig plan gepresenteerd om de stroom aan vluchtelingen uit Venezuela op te vangen. Dat meldt de UNCR die het plan heeft gecoordineerd.

Het plan is erop gericht de veiligheid van de Venezolaanse migranten onderweg te waarborgen en te zorgen dat zij op een goede manier worden opgenomen in het land waar zij terechtkomen.

Ook Curacao komt aan bod als een van de landen die de laatste jaren een groot aantal migranten uit Venezuela heeft gezien. Het eiland valt onder de caribbean samen met Aruba, Guyana, Trinidad en Tobago en Guyana. Er is een bedrag van ruim 34 miljoen begroot dat zou moeten worden uitgetrokken voor dit gebied: het grootste deel van dit bedrag is bestemd voor noodhulp. Colombia heeft de meeste financiele hulp nodig: voor dit land is ruim 300 miljoen dollar berekend.

Het gehele plan is hier te lezen

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *