ParadiseFM | VBC: “Aanwijzing zorgt niet voor vooruitgang”

Er zijn meer belastingen geïntroduceerd. Maar de vereniging maakt zich zorgen omdat er geen aanwijzingen zijn dat de economie daadwerkelijk sterker aan het worden is.

Meer dan een half jaar nadat Nederland een aanwijzing oplegde aan Curaçao, lijkt er geen vooruitgang te zien in de financiële situatie van het eiland.

Dat stelt de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao.

Er zijn meer belastingen geïntroduceerd. Maar de vereniging maakt zich zorgen omdat er geen aanwijzingen zijn dat de economie daadwerkelijk sterker aan het worden is.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | VBC: “Aanwijzing zorgt niet voor vooruitgang”

  1. Haal meer geld op bij de Philip Martis en vriendjes..

  2. Curacao revisited

    VBC: de club van graaiers die er met het argument van “economische vooruitgang” alles aan doet om zo min mogelijk discussie te hebben over topsalarissen en zoveel mogelijk discussie over minimumlonen en pensioen.

  3. Wat een open deur opmerking; “Er zijn meer belastingen geïntroduceerd. Maar de vereniging maakt zich zorgen omdat er geen aanwijzingen zijn dat de economie daadwerkelijk sterker aan het worden is.”. Voor elke mavo (of lager) scholier; alles dat je in geld weghaald bij de bevolking kunnen zie niet uitgeven in de economie, die dus bij een belasting verhoging gaat krimpen. Tenzij je dit geld uitgeeft in middelen die effectief de economie ondersteunen. En dat gebeurt dus niet. Er zijn salaris en bonus afspraken gemaakt in het verleden die gehonoreerd moeten worden die konden betaald worden uit; een oplopende nationale schuld, en de kassen van nv’s die inhanden zijn van het bestuur (noem ze maar; giro, svb, ennia ……) maar die kassen zijn nu leeg, het beleid veranderd niet en de staatsschuld mag niet oplopen door de aanwijzing. Dus belasing en premies verhogen en service naar beneden gevolg; Economische krimp geen groei. Ook in de economie is 10-2 8 en geen 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *