30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Veel klachten over werkwijze werkgever

HomeMediaParadiseFM | Veel klachten over werkwijze werkgever
Volgens de dienst nemen veel werkgevers door de coronacrisis abrupte maatregelen zonder vooraf de juiste informatie te zoeken.

Veel werknemers op Curaçao hebben onlangs een klacht ingediend over de werkwijze van hun werkgever. Dat zegt het hoofd van de Dienst Arbeid tegen de EXTRA.

Alle zaken zullen volgens hem worden onderzocht. Volgens de dienst nemen veel werkgevers door de coronacrisis abrupte maatregelen zonder vooraf de juiste informatie te zoeken.

Bron: ParadiseFM

13 reacties

  1. “Ze mogen zo onderhand wel een apart pensioenfonds oprichten voor die Lastens, behoorlijke lastige post, die veel lasten veroorzaakt, en helaas weinig lusten daarvoor in de plaats stellen.”
    De Lastens creëren veel lasten en weinig baten. In lijn met de standaard YDK bestuurders cultuur

  2. …….”Augustus vorig jaar kondigde Ruggenaath aan te gaan snijden in de waanzinnige salarissen van Sluis, Martis en een bus vol Lastens”…..

    Ze mogen zo onderhand wel een apart pensioenfonds oprichten voor die Lastens, behoorlijke lastige post, die veel lasten veroorzaakt, en helaas weinig lusten daarvoor in de plaats stellen.

    Over politieke familie-nepotisme gesproken.

  3. …….”Je ziet dat de politiek hier weinig snapt van ondernemen”……..

    Dat staat als een paal boven water.
    Kijk maar hoe vele staats NV’s gerund worden…en hoe weinig creativiteit men heeft op het structureel en visionair stimuleren van de economie. Men moet steeds naar het buitenland om met een semi analfabetische delegatie te “kijken” wat ze daar doen.

    Een MEO die sensationeel tijdens de drukste happy hours de boel op stelten gaan zetten, met camera’s, tv ploegen, en blikkenvol journalisten en als ik me niet vergis ging de Miss-nister mee op deze sensatie provocerende tour. Terwijl op het zelfde moment tig chinese toko’s en snacks niet en nog steeds niet aan de hygiene- en vele andere voorschriften voldeden. ( selectieve controles)

    Ze houden van die poppenkastachtige vertoningen

  4. Augustus vorig jaar kondigde Ruggenaath aan te gaan snijden in de waanzinnige salarissen van Sluis, Martis en een bus vol Lastens.

    8 maanden verder is er echter nog niets veranderd.

    In die 8 maanden benoemde Ruggenaath wel mafiameid Stella van Rijn tot voorzitster van de commissie INTEGRITEIT!

  5. I………”Dat vereist visie, leiderschap en doorzettingsvermogen”……

    ……en moed @ Joep Meloen, om eens drastisch in de onhoudbare eigen royale salarissen & (stapel)pensieonrechten te snijden.

    II …….Helaas ontbreekt dat bij Ruggenaath en zijn kliek. Zij denken nog steeds (vooral) alleen aan zichzelf, net zoals alle andere politici en bestuurders…….

    Ze staan klaar om allerlei wetten en decreten uit te vaardigen, maar NOOIT een wet of decreet die eens diep in de wortels ( rootcause) van deze kostenveroorzakers snijdt.

  6. Je ziet dat de politiek hier weinig snapt van ondernemen. Je kan niet alles sluiten en dan maar afwachten. Waar is de balans tussen de economie en een mensenleven? Lastig. Maar wat we nu doen is uitstel van executie en ondertussen de hele economie kapot maken. Dat virus komt echt wel en nee die 15 bedden helpen dan niet veel. Wachten we tot september? Einde jaar? Tot er een remedie is? Dat lukt niet en uiteindelijk komt het er dan toch en hebben we zowel mensenlevens als de economie niet meer. Lijkt me een lastige beslissing en weet het ook niet. Maar nu is er geen balans vind ik. Zijn 5000 levens een kapotte economie waard?

  7. ‘En dan is er maar 1 conclusie mogelijk, Curacao moet onder curatele worden gesteld,’

    Helemaal eens met Joep M., echter gaat nooit gebeuren zolang politieke partijen als MFK en KdnT de Staten nog kunnen vullen met afvalprodukten als Doran en Rojer, ondersteund door de hele mondi.

  8. @ Dislect,

    De huidige situatie is zo onorthodox dat je deze haast niet kunt vangen onder normale wetgeving.
    Ik heb het in mijn hele leven nog nooit meegemaakt dat het hele openbare leven, over de gehele wereld, moet worden stilgelegd vanwege een biologische bedreiging.
    Wat we nu meemaken is zo uitzonderlijk dat het ook een uitzonderlijke aanpak vereist.

    De overheid moet allereerst beseffen dat het feest niet langer door kan gaan zoals het altijd ging oftewel men moet heel snel en heel fors gaan snijden in alle uitgaven. Immers, de belastinginkomsten storten ook in elkaar en die inomstenbron is waar de overheid alles mee kan betalen. Ergo, men moet het besef tonen dat ze zelf in no-time ook zonder geld komen te zitten.
    Tot op heden zien we geen actie van Ruggenaath om de salarissen en andere uitgaven aan te pakken. Misschien komt dat komende week en ik snap ook wel waarom, de salarissen zijn net gisteren uitbetaald, dus nu hebben alle ambtenaren en werknemers van overheidsinstellingen weer hun te hoge dosis financiële input gehad. Dat is jammer, want dat zijn vele miljoenen die voor niets over de brug zijn gekieperd. Had Ruggenaath direct ingegrepen dan had het eiland waarschijnlijk een kleine 20 miljoen kunnen besparen. En die 20 miljoen had men anders kunnen verdelen, namelijk onder degenen die nu geen inkomen meer hebben.

    Zoiets heet leiderschap en dat heeft Ruggenaath niet.

    De ondernemers zelf ?
    Tja, wanneer je bedrijf stil ligt en je moet wel de huur, aqualectra, personeel en andere kosten doorbetalen dan houdt het voor zeer veel bedrijven heel snel op. Er zijn weinig bedrijven die miljoenen achter de hand hebben en zelfs met die miljoenen zullen ze niet ver komen wanneer ze veel personeel in dienst hebben.
    Oftewel daar moet worden gesneden, of men dat nu leuk vindt of niet. Personeel vormt doorgaans ong 30 % van de totale maandelijkse kosten, huur en Aqualectra neemt hier vaak 20 – 25 % van de kosten voor de rekening (terwijl dat eigenlijk maximaal 8 – 10 % zou mogen zijn). Veel van de panden zijn al zo oud dat daar geen hypotheek meer op rust, de eigenaar ziet ze alleen als bron van inkomsten.
    Maar omdat iedereen thuis zit (of zou moeten zitten) zal iedereen ook zien dat de totale uitgaven per maand drastisch omlaag gaan. Je hebt niet om de zoveel dagen een volle tank benzine nodig. Je gaat niet meer uit eten, ook niet langs de snek, je koopt geen kleding meer, gaat niet naar de kapper, gaat niet meer naar happy hours etc etc Anders gezegd, iedereen kan op dit moment met veel minder geld toe dan dat voorheen het geval was.

    Solidariteit is wat we nu nodig hebben en wat we nodig hebben om als eiland te kunnen overleven. Het verslaan van het virus en het beperken van het aantal doden is prioriteit nummer 1.
    Maar zorgen dat we aan het eind van de tunnel ook nog een toekomst hebben is minstens zo belangrijk. Dat vereist visie, leiderschap en doorzettingsvermogen. Helaas ontbreekt dat bij Ruggenaath en zijn kliek. Zij denken nog steeds alleen aan zichzelf, net zoals alle andere politici en bestuurders.
    En dan is er maar 1 conclusie mogelijk, Curacao moet onder curatele worden gesteld, we vliegen externe bestuurders in die wel de collectieve uitgaven gaan verminderen en die het beschikbare geld gaan herverdelen over de mensen die het nodig hebben. Dat kan alleen geen 2 of 3 maanden duren, dat moet snel worden gedaan.

  9. Zelfs het niet houden aan de arbeidsovereenkomst, dus mensen ontslaan op economische gronden is in deze situatie mogelijk. Dit kan op verzoek bij de rechtbank. Of zonder gerechtelijke uitspraak waar, achteraf, de zaak beoordeeld moet worden door de rechtbank. Het laatste is niet te adviseren maar wel mogelijk. De rechter moet dan oordelen of het belang van de individuen werknemer op weegt tegen het behoud van arbeidsplaatsen. Als de werkgever alle middelen tot zijn beschikking, inclusief de aanvraag voor steun van de regering. Gedaan heeft en hij kan kiezen faillissement of personeelsbestand drastisch inkrimpen denk ik dat de rechtbank daar in mee gaat in het maatschappelijk belang voor het behoud van de arbeidsplaatsen.

  10. Best @Maurice, mag ik die vraag beantwoorden? Het VBC zegt het bedrijfsleven te vertegenwoordigen, het VBC wilt graag met de overheid over maatregelen praten maar doet geen oproep aan zijn leden om elkaar te steunen.

    De meeste bedrijven huren niet van de overheid maar van andere ondernemers. Binnen het VBC is het net een oerwoud van wilde beesten, de sterkste overleeft. Heel apart dat het VBC nooit aan een soort solidariteitsfonds voor zijn leden heeft gedacht.

    Iedereen kijkt naar de andere, het bedrijfsleven kijkt naar de overheid en de overheid kijkt richting Nederland.

  11. Kan Dislect ook even uitleggen hoe bedrijven in de kosten kunnen snijden?

    Veel kosten zijn vast (huur, maar ook personeel waar je hier niet zo maar van af bent).

    Deze reactie is deels verwijderd wegens strijd met de regels.

    Commentpolis

  12. Als de werkgevers (en dus arbeidsplaatsen) gered willen worden moeten ze drastisch maatregelen nemen en niet verwachten dat er overheidssteun gaat komen om hun bedrijven overeind te houden. En ze moeten een plan maken om een bepaalde tijd door te komen. Omdat de regering niet met een termijn komt moeten ze abrupt hun kosten verminderen om deze crisis te overleven.
    Het niet abrupt snijden in de kosten zou een onherroepelijk faillissement en dus ook zeker verlies van arbeidsplaatsen beteken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties