ParadiseFM | Veel ophef over plan tot overbrengen duizend koeien naar Bandariba

De kritiek op het plan onder het publiek gaat vooral om het feit dat de koeien maar anderhalve meter ruimte krijgen zodat ze zo weinig mogelijk bewegen terwijl ze voortdurend worden gevoerd om snel dik genoeg worden om te worden geslacht

Veel ophef op de social media over het plan om duizend koeien over te brengen naar een terrein van zo’n 40 hectare bij Fuik, meldt Persbureau Curaςao.

De runderen komen uit Colombia en worden hier vetgemest om te worden geslacht. Afgelopen maandag werd voor dit plan een intentieverklaring getekend door vijf ministers met de Venezolaanse directeur Ramon Troconiz van Curafreash Meat.

Het project wordt getrokken door Curaςaoenaar Arthur Parris, schrijft het Antilliaans Dagblad. Minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman zei er heel trots te zijn op te zijn. Het gaat veel werkgelegenheid bieden voor werkzoekenden, zoals ook ex-gedetineerden.

De kritiek op het plan onder het publiek gaat vooral om het feit dat de koeien maar anderhalve meter ruimte krijgen zodat ze zo weinig mogelijk bewegen terwijl ze voortdurend worden gevoerd om snel dik genoeg worden om te worden geslacht. Verder produceren de runderen jaarlijks rond de 30.000 kilo aan mest. Dat is vergelijkbaar met wat er in een stad met 25.000 tot 50.000 inwoners door het riool wordt gespoeld.

Dat kan niet zomaar in de oceaan worden worden gedumpt. Wat er wel mee moet gebeuren kon minister van Gezondheid Milieu en Natuur Suzy Camelia Römer nog niet zeggen. Het ministerie gaat de effecten van de onderneming nog onderzoeken.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Veel ophef over plan tot overbrengen duizend koeien naar Bandariba

  1. Zijn er genoeg kaktussen op het eiland, of wordt er d1abaas als voer gebruikt. Volgens mij zijn er zeer weinig “dammen” over, dus ook geen water opvang. Of komt er een nieuwe waterinstalatie voor onze landbouw?!
    Is dit menens of is het een vervroegde aprilmop?

  2. Nu begrijp je ook waarom de wetgeving inzake dierenwelzijn wordt aangehouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *