ParadiseFM | Verblijfstoerisme gestegen in februari

 Vooral Duitse toeristen weten het eiland beter te vinden, maar ook meer Nederlanders hebben een bezoek gebracht aan Curacao in februari.

Het toerisme op Curacao is weer gegroeid in februari. Dat blijkt uit cijfers van de CTB. Vergeleken met een jaar geleden, is het het aantal verblijfstoeristen met 18 procent omhoog gegaan in februari.

Meer dan de helft van de toeristen was afkomstig uit Europa en meer dan een kwart uit Noord Amerika. Vooral Duitse toeristen weten het eiland beter te vinden, maar ook meer Nederlanders hebben een bezoek gebracht aan Curacao in februari.

Het aantal dagtrips naar Curacao is wel iets naar beneden gegaan vergeleken met 2018 en ook het aantal cruises dat aanlegde is iets gezakt. In februari 2018 bezochten 35 schepen het eiland, dit jaar waren dat er 31: dit resulteerde in zo’n 10.000 minder cruisetoeristen.

In februari bezochter echter ruim 120.000 cruisetoeristen Curacao vergeleken met niet eens 100.000 vorig jaar dezelfde maand.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Verblijfstoerisme gestegen in februari

 1. En het Hilton sluit per juli dit jaar.

 2. In Punda (Pietermaai) is meer dan genoeg te doen, wekelijks de vibes, jazz muziek bij Miles, etc etc, niemand hoeft zich te vervelen. Als he ervan houdt is Mambo ook afgestampt vanaf de vrijdagen, JT idem dito.

 3. @erik, Zorg ervoor dat er wat te doen is in Punda en dat het veilig is dan komen de toeristen wel om hun geld eruit te geven

 4. Uiterst stomme opmerking van een [email protected]
  Mensen vieren vakantie en dragen bij aan het boodschappen doen, uitgaan al dan niet, kapper, manicure, huren strandstoelen etc etc. etc, etc
  Leer een keer je onderstandsnivo bij te spijkeren!!

 5. Het is de vraag waar deze toeristen hun geld besteden, bende do di pinda ku koi dushi den Punda ta keha ku no tin turista.

 6. Ik hoop dat het blijft ‘toenemen’ zeker na de inbraak met gewonde in Julianadorp!

 7. In haar streven om een eindeloze goed nieuws show te presenteren, telt het CTB waarschijnlijk de Venezuelaanse ‘verblijfstoeristen’ mee.

  En de bewoners van staatshotel Bon Futuro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *