ParadiseFM | Verenigde Staten wel tot in detail bekend met situatie op Curaçao

Volgens Rhuggenaath zijn parlementariërs uit de Verenigde Staten wel tot in detail bekend met de situatie op Curaçao, en de uitdagingen waar het land voor staat.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath zijn leden van de Tweede Kamer in Nederland kennelijk niet op de hoogte van de vluchtelingensituatie op Curaçao, noch van de procedures zoals die gelden in Curaçao.

Rhuggenaath reageert daarmee op een motie die in Nederland is aangenomen hierover, maar veel onjuistheden bevat. Volgens Rhuggenaath zijn parlementariërs uit de Verenigde Staten wel tot in detail bekend met de situatie op Curaçao, en de uitdagingen waar het land voor staat.

Dit werd volgens hem duidelijk tijdens het werkbezoek begin deze week aan Washington DC, waar hij onder meer enkele Congresleden sprak.

Kortgeleden bezocht een zevental leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ook Curaçao om zich in de gevolgen van de Venezolaanse crisis voor het eiland te verdiepen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Verenigde Staten wel tot in detail bekend met situatie op Curaçao

 1. Drechi Pa Bosnan Tur

  @Lolita

  Wishful thinking..
  Je geest verruimen? Ho maar!
  Afbreken? Hupakee, gas met de geit 🙂
  BAH!!!!

 2. John Bash

  Bepaalde politici willen altijd scoren als het hun uitkomt. Meestal verdiepen zij zich niet in de materie. Bekritiseren van het vluchtelingen beleid van andere landen of de eilanden binnen het Koninkrijk is voor hun makkelijk scoren. Als je hen vraagt om de Venezolaanse vluchtelingen in Nederland op te nemen, dan geven ze niet thuis. Het is dan weer opeens een probleem van de eilanden zelf. Kortom de meeste politici zijn een stel hypocrieten.
  Als ik Rhuggenaath was, zou ik een vliegtuig huren en de zgn vluchtelingen op een enkele reis naar Nederland sturen.
  Ik blijf van mening dat economische vluchtelingen niet illegaal een land binnen mogen komen. En vooral de kleine eilanden in de cariben.

 3. @Lolita
  Dat is voor veel reaguurders een bridge too far!

 4. Als deze informatie klopt, is het een schande voor Nederlandse parlementariërs. Geen wonder dat het verhaal van de dag in Elsevier Weekblad van 23 mei jongstleden was, dat: Het Nederlands politiekstelsel niet democratisch maar aristocratisch is ( was een ingezonden stuk van politicus Max van Duijn).
  Waar blijven de reacties deze keer? Is Curaçao verworden tot een eiland van reactionairen en ja-knikkers? Er is veel geschreven over illusies en zelfverloochening. Misschien moeten sommige commentatoren op dit medium iets hierover gaan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *