ParadiseFM | Verkeerssituatie Santa Rosa verergert

De verschillende aanpassingen van het verkeer die in de afgelopen periode zijn doorgevoerd lijken de situatie alleen maar erger te hebben gemaakt

De verkeerssituatie in Santa Rosa wordt met de dag erger. Dat meldt de EXTRA. Elke ochtend staan er lange files rond de kerk van Santa Rosa.

De verschillende aanpassingen van het verkeer die in de afgelopen periode zijn doorgevoerd lijken de situatie alleen maar erger te hebben gemaakt. De politie heeft aangekondigd ‘s ochtends te gaan controleren in het gebied.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “ParadiseFM | Verkeerssituatie Santa Rosa verergert

 1. De minister heeft vorig jaar toch iemand (als ik me niet vergis een Surinamer) in dienst genomen? De man heeft voor de gemeente in Amsterdam gewerkt en zou een dijk aan ervaring hebben maar intussen valt hij in slaap achter zijn bureau.

 2. Niet afstemmen van bebouwing en bevolking op het wegennet is de belangrijkste reden voor de rampzalige verkeerssituatie op Santa Rosa.

  Het asociale weggedrag van de Curacaose weggebruiker ook.

  Of niet, L 15-45?

 3. Zou iemand met een gezond stel hersens een KLM toestel instappen als de piloot een DJ, dansleraar, verpleegster, havenwerker of magazijnbeheerder was?
  Waarom laten we dan wel een heel land besturen door DJ’s dansleraren, verpleegsters , magazijn beheerders (of nog erger ) die totaal geen kaas gegeten hebben van bestuurskunde politicologie, of staatsrecht, of lui die in casinos rondhangen of alle happy hours aflopen op byside jacht en er alleen maar zitten omdat ze tot een bepaalde partij behoren of omdat ze familie/byside zijn van een partijbons?

 4. Dat komt omdat we het op deze rock nog steeds gewoon vinden dat we oerdomme figuren bombarderen tot diensthoofd, parlementarier en soms zelfs directeur of minister.!

 5. Ay shonan nos mes por .
  Regeren is vooruitzien .
  Oei dat gaat lastig worden .

 6. Inderdaad heeft Bermuda de 1 auto per huis policy, Joep.

  Waardoor je tonnen verdienende directeuren als Willempie met hellempie op de brommer naar kantoor ziet komen omdat vrouwlief de auto nodig heeft om te gaan shoppen.

  Mijn vrouw en ik werken beiden, inderdaad – we zijn geen Yu di Korsow, en zijn ambulant in ons werk. Zonder auto zouden we ons werk niet kunnen doen.

 7. Joep Meloen

  Wat een verrassing is het toch iedere keer voor deze heikneuters. Je bouwt overal fors huizen bij, stampt nieuwe woonwijken uit de grond, maar vergeet dat die wijken ook een goede infrastructuur nodig hebben ?
  Het lijkt wel alsof het voor hen een complete verrassing is dat de bewoners van die wijken naar hun werk moeten. Blijf doorbouwen en ik kan je garanderen dat de files alleen maar erger gaan worden. Dus dat houdt maar 1 ding in en dat is ACTIE.
  In veel landen mag je geen woonwijken bouwen wanneer de infrastructuur niet berekend is op het extra verkeer. Dan moeten er eerst nieuwe wegen worden aangelegd en pas daarna mag je gaan bouwen. Hier gaan we bouwen en vergeten we de wegen gewoon.
  Caracasbaai en Sta Rosa kun je niet breder maken, dus moet je gaan zoeken naar een andere oplossing. Je zou bijvoorbeeld heel Sta Rosa en Caracasbaai in de spits eenrichtingsverkeer kunnen maken. Wie de andere kant uitmoet rijdt maar om. Ik geeft toe dat het niet ideaal is, maar het is beter dan wat we nu hebben.

  En nog altijd hebben de zogenaamde politici niet door dat je niet tot in het oneindige door kunt blijven gaan met het invoeren en registreren van auto’s. Er komt een moment dat het eiland volkomen vaststaat.
  Kom gewoon met een wet, zoals men ook op Bermuda heeft gedaan, dat ieder huishouden maar 1 auto mag hebben. Alle anderen moeten op de brommer of fiets.
  Ik heb op Bermuda alleen kleine files gezien tijdens de ochtendspits richting St George, maar daarbuiten zijn de wegen zalig rustig.

  Regeren is vooruitzien en ik heb het al eerder gezegd, herhaal het nog maar eens, dat is hier toch echt een brug te ver.

 8. Misschien dan toch maar geen dansleraren (Stephen Walroud) en mislukte huisartsen (Marilyn Mozes) businessclass en 5 sterren hotel naar verkeersbeurzen in Europa sturen.

 9. Inderdaad flink gaan controleren, binnen 5 minuten kan iedere agent op curacao zijn tax aan bekeuringen binnenslepen voor alle auto,s die tegen het verkeer inrijden op diverse plekken. Het is een zeer nijpende situatie.

 10. De 50.000 die aan verkeersbeursgangers is verspild hadden ze aan de straten zonder straatnaamborden kunnen besteden.

  Was er in ieder geval iets zinnigs mee gebeurd

 11. Eitje voor de verkeers beursgangers, (waren het er niet zeven?). Zij zijn ongetwijfeld terug gekomen met voldoende kennis om dit soort simpele problemen op te kunnen lossen. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *