ParadiseFM | Verschil in gezondheid tussen mensen ‘Arme Wijken’ en algemene gezondheid

bewoners van de armere ‘Buitengebieden’ vaker overlast van muggen en knaagdieren in de woonomgeving

De gezondheid, de leefstijl en het gebruik van de zorg van de bewoners van de Arme Wijken, gebieden waar relatief veel mensen in armoede leven, is iets minder gunstig dan voor de bewoners van heel Curaçao tezamen.

Dat blijkt uit de gezondheidsenquete Curacao 2017 , thema gezondheid, leefstijl en zorggebruik in armere wijken.

Vier geografische clusters van armere wijken laten echter grote verschillen zien en hebben ieder hun specifieke aandachtspunten. Zo hebben bewoners van de armere ‘Buitengebieden’ vaker overlast van muggen en knaagdieren in de woonomgeving.

Bewoners van de armere wijken in ‘Stad P’ariba di Brug’ roken vaker, gebruiken vaker softdrugs, rapporteren vaker (symptomen van) muggenziektes en ervaren minder sociale steun.

Bewoners van de armere wijken in ‘Stad P’abou di Brug’ hebben vaker overlast van stank en luchtvervuiling van het industriegebied Schottegat en rapporteren ook vaker astma en allergie in de 12 maanden voor het interview.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Verschil in gezondheid tussen mensen ‘Arme Wijken’ en algemene gezondheid

 1. NB
  Ik dwaalde een beetje af omdat het hier om de gezondheidsmonitor gaat. Ik weet alleen dat dit ‘solidariteits systeem’ zo is dat mensen die zich blauw betalen aan SVB dit mede doen voor het eetgedrag en daardoor slechte gezondheid van de mensen in de moeilijkere wijken.
  Ik betaal bv met mijn vrouw samen de hoofdprijs – op zich niet erg – maar wel als de mensen waar het om gaat zich lens eten aan juni food en smerige truc i pans!

 2. De tijd dat iedereen in NL zo maar een uitkering krijgt + huis is al bijna een decennium voorbij.
  Aankomen op Spl en direct je hand ophouden? Forget it. Strikte voorwaarden zgz. Niet in de te ante is smitten, verplicht mee doen aan activiteiten die je gemeente aanbiedt om week te krijgen, regelmatig in NL wonen en ouder dan 18 zijn zo een paar voorwaarden. Adres nodig en tegenwoordig heeft de fam niet zoveel puf meer omdat zij vaak een uitkering hebben en gekort worden.
  Ik bedoel maar even.

 3. Abraham Mossel

  Miljoenen hebben de YDC in het shoonmaken van het asfaltmeer, het asfaltmeer is er nog steeds en de niljoenen zijn verdamp in de zakken van die genen die nu lopen te zeiken, ik heb het niet gedaan nee jij hebt het gedaan.

 4. Abraham Mossel

  @ Beste, plasser, dat komt om dat het monky volk nog steeds “en nu nog ” op één stelletje oplichters stemmen met een opleiding van niks, nada, maar wel hun zakken hebben gevuld van de centjes van die zelfde stakkers (stemmer). Hoorde gisteren nog via de kwal reporter van Dam, dat NL maar moest gaan betalen voor de stank en rook overlast waar die zelfde YDC voor heeft gekozen. Ik was voor de 1e keer op het eiland 20 jaar geleden, ging kijken naar een al aangelegde kart baan op St Joris baai, woont geen hond in een omtrek van 10 km. kreeg geen vergunning omdat het stank en geluid overlast zou veroorzaken voor een paar leguAnussen en zelf in gekleurde mussen.
  Een volk kiest voor armoede of ???? zeg het maar Gerrit de Raaf, maar ook je komt aan de beurt, vluchten kan niet meer, ondanks je slimme byside C en die andere diverse.

 5. Beste @Abraham, ik ken genoeg mensen die in Nederland dankzij het Nederlandsbeleid, een menswaardig bestaan leiden. Er zijn zelfs gevallen bij van mensen die dankzij de sociale dienst aan een baan zijn geholpen.
  Een werkeloze kennis van mij probeerde hier vrijwilligers werk te vinden maar werd niet aangenomen, hij behoorde niet tot de sociale klasse van de andere vrijwilligers.

 6. Abraham Mossel

  @ broek plasser, En wat wil jij daar nou mee zeggen, leg mij dat ff wat duidelijk uit svp, NL paspoort ? uitkering en huis. Op naaier dat ben jij. De tijd dat je als YDC in Nederland 5 tot zes uitkeringen per maand / week ? als je niet met je geld kon omgaan?/ is allang over en uit, ik ken YDC asos die hadden het zelfs zo geregeld dat zijn geld per bank (of per check door de brievenbus lieten bezorgen omdat ze ziek waren, maar gewoon op Curacrim woonde, dito met de oplichting kinder bijslag, Marrokanen en turken hebben het geleerd van de YDC, nu hebben de Oostblokkers het over genomen de YDC heeft nada niks meer te vertellen in crim NL

 7. Het is voor mij onbegrijpelijk dat mensen ervoor kiezen om in deze omstandigheden te leven. Wij hebben allemaal een Nederlands paspoort, in Nederland krijgt iedereen die niet werkt, een uitkering en een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *