ParadiseFM | Voorlopig geen sociaal minimum voor Caribisch Nederland, coalitiegenoten volgen VVD

Kamerlid Ronald van Raak van de SP (foto) verweet de coalitie de belofte die ze twee jaar geleden aan de inwoners van Caribisch Nederland hebben gedaan te breken | ANP

Voorlopig wordt er voor Caribisch Nederland geen sociaal minimum vastgesteld. Dat meldt koninkrijksrelaties.nu. CDA, D66 en ChristenUnie zijn door de knieën gegaan voor coalitiegenoot VVD die niks voelt voor het trekken van een armoedegrens op Bonaire, Sint Eustatius en Saba waar bijna de helft van de bevolking onvoldoende inkomen heeft om de maand rond te komen.

Twee jaar geleden stemde de Tweede Kamer op de VVD en de PVV na voor een motie waarin de regering werd gevraagd onderzoek te doen naar de kosten van levensonderhoud en op basis daarvan een leefbaar inkomen te definiëren.

Nu CDA, D66 en ChristenUnie in de regering zitten vinden ze dat opeens blijkbaar niet meer nodig. Zij keerden zich vandaag tegen een motie van de SP en GroenLinks met dezelfde strekking als die in 2016 waar de drie partijen toen nog heel enthousiast over waren.

Mede-indiener Ronald van Raak van de SP (foto) verweet hen de belofte die ze twee jaar geleden aan de inwoners van Caribisch Nederland hebben gedaan te breken. De regeringspartijen dienden zelf ook enkele moties in die, afgezet tegen de ernst en omvang van de armoede, nauwelijks zoden aan de dijk zetten. Dinsdag wordt er over de moties gestemd.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Voorlopig geen sociaal minimum voor Caribisch Nederland, coalitiegenoten volgen VVD

  1. Inderdaad Bonaire wil alleen de lusten en niet de lasten.

    Trouwens strand op Bonaire?????????????

  2. De lusten maar niet de lasten. Zon zee en strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *